banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa’da Lise Öğrencisi Pamuk Posasından İzolasyon Maddesi Yaptı


Şanlıurfa Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Erdoğan Yeşilkaya, Pamuk Tohumu (Çiğit) Posasından, (Küspe) İzolasyon Maddesi Yaptı. Buluşu ile dikkatleri üzerine çeken Yeşilkaya, patentini almak için Milli Eğitime başvuruda bulundu.
Pamuk Tohumu (Çiğit) Posasından, (Küspe) İzolasyon Maddesi Yaparak buluşunu tescillemek ve haklarını korumak için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Patent İletişim Birimiyle birlikte bu yeni buluşunun Patent başvurusunu yapan Şanlıurfa Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Erdoğan Yeşilkaya, Patent başvurusunda yetkilendirilen Kimya Öğretmeni Mehmet Fatih KAÇAR ve Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Ahmet ASLAN’la birlikte yaptı. 
Patent için başvurusunu yapan öğrenci ve hocaları Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif Kırıkçı tarafından il müdürlüğüne davet edildi.  Öğrenci ve Öğretmenlerine bu başarılı çalışmalardan ötürü hediye verildi. 
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif KIRIKÇI ; çalışmaktan yorulmayan, yeniliğe açık, başarıya doymayan ve azimle çalışan öğrencilerimizin olmasının Ülkemizin ve Milletimizin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, öğrenci ve öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.