banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfa'da kurbanlık satıcıları memnun değil

 

Kurban satıcıları beklediği ilgiyi göremedi

Bölgenin en büyük canlı havan pazarına sahip Şanlıurfa’da kurban satıcıları, artış beklerken hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyerek bayramın birinci gününde dahi bekledikleri ilgiyi göremediklerini ifade etti.

Kurban satışlarının durgun olmasından şikâyetçi olan kurban satıcıları, buğdayın pahalı olması, hayvan sayılarının çok olması ve birçok kişinin Şanlıurfa dışına çıkmasından kaynaklandığını söyledi. Sattıkları koyunlarda en düşük fiyatın 700 TL, en yüksek fiyatın ise bin 400 TL olduğunu söyleyen satıcılar, geçen sene daha iyi satış yaptıklarını söyledi.

Konu hakkında İLKHA’ya konuşan kurban satıcıları müşterilerinin çok basit fiyatla pazarlık yaptıklarını söyledi. Kurban satışlarından memnun olmadığını söyleyen kurban satıcısı Miraç Giyeç, “Kurban satışlarından memnun değiliz. Gelen millet hayvanlara bakıp almıyor. Ya parası yoktur ya da ucuz ve iyi olmayan koyun arıyor. İyileri biraz pahalıdır. 700-750 TL arasında satıyoruz. Geçen seneye göre 100 TL’lik bir fark vardır. Millet te bundan dolayı almıyor. Geçen sene bu yıldan daha fazla iyi satılıyordu. Bu yıl hayvan sayısı çok fazla olduğu için satılmıyor. Kim kurban kesiyorsa, Allah kabul etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

“750 TL diyoruz ama alıcılar 600-550 TL veriyor”

Müşterilerin çok pazarlık yaptığını söyleyen diğer bir kurban satıcısı İsmail Uludağ ise, “Bu yıl kurban satışı yok. Millet pahalıdır diye almıyor. Geçen sene de fiyatlar hemen hemen aynıydı. Yoksa bu sene fiyatlar pahalı değildir. Hayvanların sayısı çok olmasından, milletin bir çoğunun dışarda olmasından dolayı da satılmıyor. Biz 750 TL diyoruz ama gelen vatandaşlar 600-550 TL vererek almak istiyor.” şeklinde konuştu. Kurulan kurban pazarındaki diğer satıcılar ise bekledikleri ilgiyi görmediklerini belirttiler. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.