banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa’da Kasap Dükkânı Açan Bayanı Başkan Beyazgül Tebrik Etti

.
Büyükşehir Belediyesinin verdiği mikro kredi desteği ile Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesinde kasap dükkânı açan ve bu sayede iş hayatında söz sahibi olan Nazlı Kurt’un sahibi olduğu iş yerini ziyaret eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, Kadınların iş hayatında aktif olabilmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için destek sağladıklarını dikkat çekti.
Nazlı Kurt’u Başkan Beyazgül ziyaret eden Başkan Beyazgül, kadınların iş hayatında söz sahibi olabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm destekleri sağladıklarını belirtti. 
Nazlı Kurt’un büyük bir azim ile kadınlara örnek olacağını belirten Başkan Beyazgül, “Nazlı Kurt hanımın açmış olduğu Kasap Dükkânını ziyarete geldik. Bizlere çay ikramında bulundu kendilerine teşekkür ediyoruz. Nazlı hanımın iş yerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Valiliğimiz ve İsrafı Önleme Türkiye İnternational Vakfının ortaklaşa oluşturduğu bir protokol kapsamında aldığı mikro kredi ve kendi birikimlerini katarak bir iş yeri açmış. Tebrik ediyoruz, kendi emekleri ve gayretleri ile iş yeri açarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 250 iş yerinin açılması için gerekli destekler sağlayarak bin 118 vatandaşımıza mikro kredi desteği verdik. Başvurular olduğu zaman gerekli incelemeleri yaparak uygun olduğu takdirde gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz. Kadın Destek Merkezlerimiz hanımlarımıza yönelik kurslar vererek iş sahibi olmalarını sağlıyorlar. Nazlı hanıma başarılar diliyorum” diye konuştu.
Desteklerinden dolayı Başkan Beyazgül’e teşekkür eden Nazlı Kurt ise, “Aslında hayalim Doktor olmaktı bu önlüğü kasap olarak giydim. Başkanımız da buraya gelerek çayımızı içti, rüyamda görsem inanmazdım. Buradan bayanlarımıza yapamayacakları iş yoktur kendilerine güvensinler diyorum. Başkanımıza ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah dükkânıma bereket ve bol kazanç getirir” dedi.
Ziyaretlerinin ardından Başkan Beyazgül, bölge vatandaşı ile sohbet ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 
Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kendi bünyesindeki 11 kadın destek merkezi ile kadınlara yönelik eğitici kurslarına devam ederken, diğer taraftan Hamarat Eller Çarşısı ve Mikro Kredi Projesi ile Kadınların iş hayatında aktif olabilmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunabilmeleri için destek sağlıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.