banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Urfa Türkiye fıstığının ne kadarını karşılıyor? Ama 'Antep fıstığı'

Şireciler Pazarına ziyarette bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Nusret Kara ve yönetimi tarafından karşılandı. Karşılıklı gerçekleşen ziyaretler sonrası görüş alış verişinde bulunularak verimli ve Şanlıurfa adına önemli kararlar alındı.

Şanlıurfa’nın, verimli topraklarında yetişen ve en çok fıstık yetiştiriciliğin burada olması nedeniyle yapılan görüşmeler esnasında yapılacak olan fıstık festivali için gereken destekler fazlasıyla verileceği Başkan Ekinci tarafından belirtildi.

Başkan Ekinci konuyla ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi; "Geçtiğimiz hafta Şireciler Fıstıkçılar Odası Başkanımız Nusret Bey, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bizleri ziyaret etmişti. Fıstıkla ilgili bazı sorunları bizlere iletmişti. Bugünde bizler kendilerine iadeyi ziyarette bulunduk. Özellikle esnaflarımızın sorunları konusunda sohbet ediyoruz. Bir diğer hususta bu yıl yapılması düşünülen fıstık festivali ile ilgili görüşüyoruz. Tabii fıstık ilimiz açısından çok önemlidir. Türkiye’de toplam üretilen fıstığın %55’i ilimizde üretiliyor. Dolayısıyla bu anlamda hem ilimiz açısından hem de ülkemiz açısından çok ciddi bir üründür. Bu ürünle ilgili gerekli tanıtımların yapılması gerekiyor. Tanıtılmadan ziyade de özellikle üreticilerin sorunlarını görüşülüp karara bağlanması gerekiyor. Çözülmesi konusunda bizlere ifade ediyorlar. Bunun karşılığında bizlerinde görüşleri vardır. Yapılacak ortam bir çözüm yoluyla fıstıkçıların içerisinde bulundukları sorunlardan kurtulması konusunda ilgili konularda bizler köprü vazifesi göreceğiz. Burada yönetim kurulu Başkanı Nusret Bey’e ve diğer yönetim kurulu üyelerine davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum"

Şanlıurfa Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Kara ise, ‘’Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ederiz. Sorunlarımızı başkanımıza ilettik. Başkanımızda bu konuda ilgileneceğini belirtti. Fıstık festivali konusunda da bizlere yardımcı olacağını belirttiği için tekrardan başkanımıza teşekkür ederiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.