banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa Sadeyağ analizleri için laboratuvar kuruluyor


Şanlıurfa Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın başkanlığında yapılan toplantıda Urfa Sadeyağı’nın geleceği ve sorunları masaya yatırıldı.

Yapılan toplantıda Urfa Sadeyağı’nın asit oranının ölçülmesi, çevre illerden gelen sadeyağlardan ayırımının yapılması istendi.  Urfa Sadeyağı alım satımını yapan esnaflara,  bilgiler veren Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Ferit Atasoy;  Sadeyağ’da dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.  Doğu Anadolu’dan getirilen yağların asit oranının yüksek olduğu ve bunun Urfa Sadeyağı ile karıştırılarak kaliteyi düşürdüğünü aktaran Sadeyağ alım-satımını yapan esnaflar,  bu sorunun önüne geçmek için çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Urfa Sadeyağının standardizasyonu yakalaması gerektiğini anlatan esnaflar, yağın süt yağı olup olmadığı, erime sıcaklığı ve iyot sayısının anlaşılması için de analizlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Urfa Sadeyağı ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Şanlıurfa Ticaret Borsası ise;  geçtiğimiz aylarda Sadeyağın Coğrafi İşareti’nin alınması için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulundu. Ticaret Borsası ayrıca Urfa Sadeyağ analizlerinin sağlıklı yapılabilmesi için laboratuvar kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.