banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Urfa için iyi bir haber!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri sonucunda Osmanbey Kampüsü'nde tamamlanan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi global bütçeye alındı. 
Harran Üniversitesine bağlı Osmanbey Kampüsü'nde 17 yılda tamamlanabilen ve bu ay içerisinde hizmete girmesi planlanan ancak bütçe yetersizliği bulunan 600 Yataklı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için Rektör Ramazan Taşaltın, Ankara'ya gitti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik  ile biraraya gelen Rektör Taşaltın, Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili sorunları aktardı. Bunun ardından Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek, Tıp Fakültesinin global bütçeye alınmasını talep etti. Sevindici haber akşam saatlerinde geldi; SGK, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini global bütçeye alınmasını kararlaştırdı. Önümüzdeki günlerde Harran Üniversitesi ile SGK arasında imzalanacak protokol ile birlikte bu ayın sonunda açılması planlanan hastanede, SGK'lı hastalar da diğer devlet hastanelerinde gördüğü sağlık hizmetini görebilecek.
Bu arada Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, bu kararın alınmasından dolayı Bakan Faruk Çelik ve Bakan Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Kaynak: Urfastar

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.