banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Fıstık Gibi Çalışma! Urfa fıstığı hak ettiği yere gelecek!

Bu anlamda Bozova Kaymakamımız Hidayet SARI Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol AK ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet AÇAR Bozova İlçe Tarım Müdürü Sait SARAÇOĞLU, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi AKSOY ile kaymakamlık makamında toplantı yapıldı. Bu doğrultuda Urfa Fıstığının mevcut durumunun bir resminin çizilerek, üretim ve ihracatının arttırılması, dünya pazarlarında hak ettiği ticari potansiyeline ulaştırılması, katma değerinin arttırılarak yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayabilmesine yönelik yapılması gerekenlerin ortaya konularak sektör odaklı bir yol haritasının belirlenmesi amaçlanmaktadır.

URFA FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNİ GELİŞTİRME PANELİ

5 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü uzmanları ve Harran Üniversitesi hocaları tarafından ilçemiz çiftçilerine ve halkımıza bir panel düzenlenecek. Gerçekleştirilen panelde Urfa Fıstığının geliştirmesi anlamında izlenecek yol haritası hakkında bilgi verilecek.

ÖRNEK FISTIK YETİŞTİRİCİLİĞİ BAHÇELERİ ZİYARET EDİLECEK


İlçemizde gerçekleştirilen panelin ardından üreticilerimiz farklı yerlerde örnek fıstık üretim merkezlerine ziyaret gerçekleştirilecek. Bilinçli fıstık üretimi hakkında yerinde inceleme fırsatı yakalanmış olacak. Çiftçilerimiz iyi fıstık üretimi gerçekleştirilen arazilerde uygulama teknikleri hakkında bilgilendirilecek.

GAP DESTEKLİ FISTIK ÜRETİMİ

Yapılan çalışmalar doğrultusunda GAP destekli projeler ile fıstık üretimi ve işlenmesi desteklenecek, örnek fıstık yetiştiriliciliği bahçeleri kurulacak. İlçemizde hali hazırda gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Entegre projesi kapsamında projeler üretilecek ve çiftçilerimiz desteklenecek. Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü uzmanları ve Harran Üniversitesi hocaları tarafından ilçemiz çiftçilerine ve halkımıza bir panel düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.