banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfa'da Hayvan Pazarı kaç gün açık olacak?

Şanlıurfa Valiliği il Hıfzıssıhha kurulu olağanüstü toplandı ve bir takım Kararlar aldı.Alınan kararlardan birisi ise normalleşme kapsamında Şanlıurfa hayvan pazarının haftada 5 gün açık olmasına karar verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,"Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (COVİD-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği azaltarak virüsün yayılım hızı ve alanını düşürmek amacı ile çeşitli önlemler alınarak uygulamaya konulmuştur.

Gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiştir.

Bu kapsamda; 01.06.2020 tarihinde olağan üstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aşağıdaki kararları almıştır;

A. İlimizde COVİD-19 tedbirleri kapsamında 01.06.2020 tarihi itibariyle normalleşme süreci üzerine, sürdürülebilir hayvancılık faaliyetlerini aksatmayacak şekilde, faaliyetleri durdurulan altyapısı uygun olan, ruhsatlı hayvan pazarlarının durumlarının değerlendirilmesi hususunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1. Şanlıurfa İl geneli hayvan pazarlarının 01.06.2020 tarihinden itibaren hafta içi olmak üzere haftanın beş günü faaliyetlerine müsaade edilmesine,
2. İlimiz hayvan pazarları girişlerinde ve iç kısımlarında maske kullanımının zorunlu olmasına,
3. İlimiz hayvan pazarları girişlerinde El dezenfektanı ve ateş ölçer bulundurulmasına,
4. Belediye Zabıta Ekipleri ve kolluk kuvvetlerince İlimiz hayvan pazarları girişlerinde ve iç kısımlarında koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerin yapılmasına,
5. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından Hayvan pazarlarının düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesine,
6. Hayvan satıcıları ile vatandaşların hayvan pazarı içerisinde sosyal mesafe kurallarına riayet etmesine,
7. Ticari anlaşmalarda tokalaşmaya müsaade edilmemesine,karar verildi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.