banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa'da Ekmeğe zam gelecek mi? Fırıncılar odası başkanı Karaatlı'dan açıklama

Son günlerde birçok medya yayın organlarında Şanlıurfa'da ekmeğe zam geleceği ile ilgili çıkan haberler üzerine Şanlıurfa fırıncılar odası başkanı Mehmet Emin karaatlı'dan açıklama geldi. Karaatlı, Ocak ayı içerisinde ekmeğe zam yapılmayacağını açıkladı.

Yeni yıl ile birlikte SGK bağ-kur ve işçi ücretlerine gelen zamlar sonrası fırıncı esnafının güçlük çekeceğini belirten fırıncılar orası başkanı Karaatlı, "zam talebimiz elbette olacak ama bu Ocak ayı için geçerli değildir belki önümüzdeki ay böyle bir karar alabiliriz" diye konuştu.

Ekmeğe 50 kuruş zam gelecek

Fırıncı esnafının maliyet artışlarından dolayı ekmeğe zam için 50 kuruş talepleri olduğunu belirten karaatlı, bu zam talepleri ile birlikte Şanlıurfa'da 3.50 kuruşa satılan ekmek fiyatları 4 liraya çıkacaktır bu da asgari ücrete gelen zam ve SGK bağ-kur ödemeleri gibi ödemelere gelen artışlardan dolayı bir zorunluluk oluştuğunu belirtti.

Zam talebi bakanlıkta onay bekliyor

Zam talepleri ile ilgili önerilerinin bakanlıkta onay beklediğini belirten fırıncı odası başkanı Karaatlı, bakanlığın onay vermesi halinde Şubat ayı içerisinde 50 kuruşluk mecburi zam yapmayı düşündüklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.