banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi ak parti Urfa İbrahim Tatlıses Sanlıurfa Haber

Urfa'da Badem Hasadı Başladı

Tarlada hasat etkinliklerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Karaköprü ilçesi Çakmak Mahallesi’nde “Urfa Bademi” hasat etkinliği düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen hasat etkinliğinde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tarıma dayalı sanayiyi geliştirerek istihdam oluşturulması gerektiğini söyledi.

Dünyaca ünlü, isotu, pamuğu, buğdayı ve Keten Köyneği Fıstğı ile tarımsal üretimde adından söz ettiren Şanlıurfa artık badem üretiminde de ilk sıralarda yer almaya başladı.

Bereketli tarım topraklarıyla tarımın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’da sıcağın da etkisiyle iyice olgunlaşan Urfa Bademlerinin hasat zamanı geldi. İsot, Fıstık, üzüm gibi hasatları her yıl gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez tarlada badem hasadı düzenledi.

Tarımsal üretimi ve ürün çeşitliliğini artırmak, alternatif tarım ürünlerinin uygulama alanlarının yaygınlaştırmak ve tarımsal ürünlere dayalı sanayinin geliştirilmesi adına düzenlenen hasat etkinliği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumların destekleriyle Karaköprü ilçesine bağlı Çakmak Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Hasat Etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Şanlıurfa İl Tarım Orman Müdürü Murat Çakmaklı,  Kamu Kurum Temsilcileri, STK Temsilcileri, Çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ŞANLIURFA BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP BİR ŞEHİRDİR” 

Hasat öncesi konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’nın tarih, turizm, müzik, gastronomi ve tarım kenti olduğunu söyledi.

Başkan Beyazgül, “Bademin serüvenine baktığımızda ilk çiçek açan ağaçlardan biridir. Don olayına karşı en hassas olan bitkilerden biridir. Buna rağmen görüyoruz ki şehrimizde önemli bir yer bademe ayrılmış durumdadır. Önder çiftçilik budur ve bu tüm Şanlıurfa’ya örnek olmalıdır. Bademlerimiz önümüzde demek ki soğuğu, sıcağı ve kuraklığı aşmışız bademleri yetiştirebiliyoruz. Şanlıurfa tarım şehri pamuk üretiminde, Durum Buğdayı üretiminde, Mercimek üretiminde ve fıstık üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Bir tarım şehri, müzik şehri, gastronomi şehri bir turizm şehri olmamız artık bizim için yeterli olmuyor. Aslında bütün bu tarım ürünlerinin sanayisini kurmamız gerekiyor. Çünkü Şanlıurfa’nın istihdama ihtiyacı var. Gençlerimizin işe ihtiyacı var. Buradan elde edilen gelirlerle yine tarıma dayalı sanayiyi oluşturursak gençlerimizin önünü açmış olacağız. Şanlıurfa büyük bir potansiyele sahip bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin turizm bölgelerini açığa çıkarıyoruz. Tarihi silüetleri ön plana çıkarıyoruz. Tarımda da en ön sıralardayız ancak tarıma dayalı sanayiyi kurmak zorundayız. Çünkü genç bir nüfusa sahibiz. Gençlerimiz için de istihdam en önemli konuların başında geliyor.” Diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirterek Şanlıurfa’nın tarımda bir cazibe merkezi ve bir üretim merkezi olduğunu dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Şanlıurfa İl Tarım Orman Müdürü Murat Çakmaklı, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Erol Ak ve tarlasına badem eken önder çiftçi Muzaffer Çakmaklı da birer konuşma yaparak Badem’in serüveni ve kullanım amaçlarını aktararak hasadın herkese hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. 

Protokol konuşmalarının ardından “Urfa Bademi Hasadı” için tarlaya geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Salih Ayhan il ve ilçe protokolü ile birlikte badem hasadına katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan hasat etkinliği binlerce dönüm alana kınalı kekliklerin salınması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.