banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa'da 3 İlçe İçin TKDK'dan 7 Milyonluk Hibe Sağlanacak

TKDK Yeni Bir Kırsal Kalkınma Modelini Hayata Geçiriyor
Kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için yeni bir yöntem olan LEADER yaklaşımı konusunda TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü desteği ile Hilvan, Birecik ve Halfeti ilçelerinde kurulan Yerel Eylem Gruplarına (YEG) ait projeler değerlendirmede en yüksek puanları aldı.    
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM: Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı, yerel kamu - özel ortaklıkları (Yerel Eylem Grupları) tarafından tabandan tavana yaklaşımı ile iyi tanımlanmış alt bölgesel kırsal alanları hedefleyen, alan bazlı yerel kalkınma stratejileri üzerine kurulu olduğunu ifade ederek üç ilçede ilçe yöneticileri işbirliği ile kurulan YEG’lere ait projeler kapsamında YEG’lere, kira, personel, makine ekipman ve araç giderleri dahil olmak üzere 3,5 yıl boyunca %100 hibe ile yaklaşık 7 milyon TL destek sağlanacağını söyledi. 
Dr. YETİM;   LEADER yaklaşımının:
• Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik olarak kaliteli ürünleri, el sanatlarını ve diğer faaliyetleri içeren kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesi 
• Yerel, doğal ve kültürel kaynakların kullanımına dayalı kırsal turizm ürünlerinin geliştirilmesi • Topluluğun kültürel ve sosyal yaşamının geliştirilmesi ve yerel örgütlerin, derneklerin ve STK’ların (kadın grupları dahil) desteklenmesi • Köylerde kamusal alanların iyileştirilmesi • YEG alanındaki çevre standartlarının iyileştirilmesi ve toplum tarafından yenilenebilir enerji kullanımının teşvik edilmesi 
• Yerel Eylem Grupları Ağı, en iyi uygulama değişimi, IPARD programının yayılması ve kırsal kalkınmaya yeni yaklaşımların öğrenilmesi, başlıklarını içerdiğini söyledi. 
Dr. YETİM;   YEG’lerin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek projelerin ilçelerimize hayırlı olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.