banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Büyük Adım

 Harran Üniversitesi, sanayi kuruluşları ile gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Harran Üniversitesi Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilere yönelik yeni iş birliği protokolü ile kalifiye eleman temini sağlanarak önemli bir istihdam imkanı oluşturulacak. 

Harran Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde Harran Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek’in yanı sıra Harran Üniversitesi Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri de hazır bulundu.

İşbirliğiyle öğrencilerin görev yapacakları iş yerlerindeki üretim, iş güvenliği sistemlerini ve sanayideki yeni teknolojileri tanımaları ile AR-GE projelerini yürütmeleri ve staj faaliyetlerini gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.
Rektör Çelik ve Başkan Peltek arasında imzalanan protokol ile kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik üniversitenin bilgi birikimi ve desteğiyle eğitim alanları ve atölyeler açılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nde (ŞUTGEM) ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması, uygulamalı eğitim-öğretim verilmesi, nitelikli işgücünün artması ile üretim kalitesinin ve verimin artırılması hedefleniyor.
Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezinin kurumsal altyapısının kullanılacağı eğitimler, istihdam edilecek öğrenciler ve firmalar açısından büyük faydalar getiriyor. Eğitim-öğretim süresi içerisinde değerlendirilen öğrencilerin, firmalar tarafından yeterince tanınmaları mümkün olacak. Öğrenciler açısından ise çalıştıkları işletme kültürünü anlama ve öğrenme imkanı bulmaları neticesinde işletmeye karşı aidiyet duygusunun geliştirilmesi de sağlanabilinecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.