banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

UMEM’den Büyük Teşvikler

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Yeni Protokol Tanıtım Toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde yapıldı.
İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan Kurs Yönetimlerinden alman görüşler doğrultusunda mevcut protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilen “Protokol ve Ödül Töreni” ile yenilendi. Şanlıurfa’nın da uygulayıcıları arasında yer aldığı “UMEM Beceri'10 Yeni Protokol” detayları ŞUTSO’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Gerçekleştirilen toplantıya, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Aydoğdu, İŞKUR Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya, ŞUTSO Meclis Üyeleri M. Fatih Us, Mikail Zahit,  İsmet Yıldırım, Abdurrahman Acı, Karcadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirok KGK Başkanı Vildan Polat ile davetliler katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu- özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri' 10 projesi kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6000'e yakın kurs açıldı. Bu kurslardan mezun olan binlerce kişinin istihdam edildiği ve Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli eleman hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş şu açıklamayı yaptı:
 “Yenilenen protokol ile Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kurslar açılabilecek. Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı. Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile Oda/Borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecek. Şahıs firmaları ile bir çalışanı olan şirketlerde bu projeyle eleman temin edebilecek. Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketlerde UMEM Beceri`10 Projesi`nden eleman temin edebilecek. Getirilen bu yenilikle Türkiye`de şirketlerin %35`ini oluşturan bir çalışanı olan firmalarda proje avantajlarından yararlanabilecek. Ayrıca isteyen firmalar İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecek. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları Oda/Borsa`ya başvurmalarıdır. Firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalanabiliyor” dedi.
Protokol’ün detayları şöyle;
Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar şu teşviklerden faydalanacak:
-18 - 29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan,
- 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır.
- Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır.
 - UMEM Beceri'10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak.
- Kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacaktır.
Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan iletişime geçebilirsiniz veya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na başvuru yapabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.