banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

TUSKON Şanlıurfa'da gövde gösterisi yaptı VİDEO


Başkanlar Kurulu toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya gelen TUSKON Genel Başkanı Rıza Nur Meral, ŞUGİAD’lı üyelerle bir araya geldi. Programa, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekili Abdulkerim Gök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkan Vekili Erkan Sözen, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, protokol üyeleri, ŞUGİAD üyesi işadamları ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Urfa gibi Anadolu’nun güzide kenti peygamberler diyarında seçkin işadamlarıyla beraber olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, “Bu bölgenin insanı olarak, çok uzun yıllar Güneydoğu’da yaşamış biri olarak, Urfa’yı tanıyor ve yakınen takip ediyorum.” dedi. Rahmetli dedesinin kabrinin de Bediüzzaman Kabristanı’nda olduğunu ifade eden Meral, “Kentinize zaman zaman geliyoruz. Gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Ama kentinizi daha iyi tanıtın.” diye konuştu.


‘DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ İŞ FIRSATLARINI TÜRKİYE’YE TAŞIYORUZ’
TUSKON olarak önemli bir buluşma için Şanlıurfa’ya geldiklerini belirten TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, 53 bin 500 işadamıyla, 220 derneği ve 7 federasyonla Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını söyledi. Bir yandan üyelerinin işlerini geliştirmeye çalışırken, bir yandan da ülke için katma değer üretmeye çalıştıklarını kaydeden Meral, dünyanın dört bir yanındaki fırsatları Türkiye’ye taşımaya gayret ettiklerini ifade etti.
‘Bugün ve yarın da Urfa’dayız’ diye konuşmasını sürdüren Meral, TUSKON Yönetim Kurulu olarak neden Şanlıurfa’da toplandıklarına da açıklık getirdi. Meral, “Birinci sebep olarak, özellikle son zamanlarda Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle geçirmekte olduğunuz stresli, endişeli günlerinizde sizlerin hissiyatınızı anlayıp paylaşabilmek için bu amaçla bayan ve bay üyelerimizle birlikte kentinize gelip sizlerle beraber olmak istedik” şeklinde konuştu.


‘ŞANLIURFA YATIRIM İÇİN ON NUMARA BİR KENT’
Türkiye’nin her tarafının çok güzel olduğunu da söyleyen Meral, “Güneydoğu gerçekten çok güzel. Bazı yanlış ve ön yargılar var. Ben bunların doğru olmadığını biliyorum. Onun için arkadaşlarımı buraya getirip bu coğrafyayı, güzel insanların yaşadığı yerleri görsünler istedim. Şanlıurfa, tamamlanmış ulaşım imkanları ile gerçekten yatırım için on numara bir kent. Teşvikte 6. Bölgeye dahil edilmesiyle ilave avantajlar da eklendi. Şanlıurfa’nın ticaretinin her geçen gün arttığını görüyoruz. Urfa’nın ticareti sadece sınır ülkeleriyle sınırlı kalmamalı.” dedi.

ÖKSÜZOĞLU: ŞANLIURFA MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA
Programın açılış konuşmasını yapan ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, bugünü düğün günü olarak ilan etti. TUSKON Yönetim Kurulu Üyeleri ve aynı zamanda dernek başkanlarını Şanlıurfa’da toplayabilmenin sevincini yaşadıklarını belirten Öksüzoğlu, “Sizlerden aldığımız güçle çıtayı daha da yükselttik. Sorumluluğumuz biraz daha arttı. Urfa, 6. Bölge teşvik kapsamına alındıktan sonra farklı boyutlara geldi. Güçlü yatırımcılar kentimize gelmeye başladı. Sayın Valimiz başta olmak üzere, vekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız her zaman yatırımcının yanında oldu.  Şanlıurfa artık marka şehir olma yolunda.” dedi.

 


VALİ GÜVENÇ: BU TOPLANTILAR DİMDİK AYAKTA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR
Şanlıurfa’da bir çok sıkıntı ile mücadele ettiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Celalettin Güvenç de, “Bu toplantılar bize dimdik ayakta olduğumuzu ekonomiyi asla göz ardı etmediğimizi gösteriyor.” dedi. TUSKON’un, dünyanın güzel şehirlerinde nasıl toplantılar yaptıklarını, iş gezileri düzenlediklerini gördüklerini belirten Vali Güvenç, “Bunlar ülkemiz adına ümit verici çalışmalar.” diye konuştu.
Bürokrat hayatında 30’ncu yılını yaşadığını söyleyen Vali Güvenç, “Bir menfez için, bir köprü için, çok küçük bütçeleri temin edebilmek için neler çektiğimizi biliyorum. Ülkemizde özel sektör diye bir kavram yoktu. Bugünkü devasa yatırımları, şirketleri ve istihdam alanlarını gördükçe gurur duymamak mümkün değil. Türk demokrasisi geliştikçe, istikrar korundukça hepiniz çok büyük adımlarla büyüyorsunuz. Bu çalışmalar bilinmelidir ki, tüm dünyadaki dost ve mazlum ülkeler tarafından gurur ve gıpta ile izlenmekte. Bu gelişim, bu kenetlenme, iş dünyasının, devletin, bürokrasinin, siyaset kurumlarının kenetlenmesi, bu topraklardaki kaynaklarda gözü olan belirli güçlerde de çok ciddi rahatsızlıklar oluşturmaktadır.  Yine gururla söylüyorum ki bütün çabaları 10 yıldır boşa çıkmıştır ve bundan sonra da boşa çıkacaktır. Çünkü bu ülkede milli irade hakim olmuştur. Millet-devlet kaynaşması gerçekleşmiş; olması gerektiği gibi devlet 70 milyonu kucaklamaya başlamıştır. Ötekileşme bitmiştir. İnsanımız bugün, nüfus cüzdanı almak için korkarak devlet dairelerine gitmemektedir.” dedi.

 

‘DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’
Bu birlik ve beraberliğin asla bozulmaması gerektiğini de söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Kenetlenme asla bozulmamalıdır. Daha yapacak çok işimiz var. Milli gelirimiz 10 bin 500 dolar civarındadır. Almanya’nın ihracatının 1 milyar 300 milyon dolar olduğunu, bizim bunun onda biri kadar ancak ihracat yapabildiğimizi düşünürsek, ne olduk değil neler yapmalıyızı düşünmemiz gerekir. Bunun için misyonunuzu, vizyonunuzu geliştirmelisiniz. Daha çok dünyaya açılmalısınız. AR-GE’ye daha fazla yatırım yapılmalı. Genç bir nüfusumuz var. Hep beraber elele, gönül gönüle, ayrım gayrım yapmadan, fitneye, fesada fırsat vermeden ülkemizin bütün gücünü yatırımın, ticaretin, ekonominin, sağlığın hizmetine vermemiz lazım. Bunu yapacak insan kaynaklarımız var.” diye de işadamlarına uyarılarda bulundu.
Daha sonra; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’e günün anısına mırra takımı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.