banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Türkiye’nin Kadın Girişimcileri Urfa’da Buluştular


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras Başkanlığında illerde bir dizi etkinlik halinde sürdürülen; birincisi Samsun’da, ikincisi Adana’da üçüncüsü Edirne’de düzenlenen, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşması’nın dördüncüsü “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Şanlıurfa Buluşması” adı ile Şanlıurfa’da geçekleştirildi. TOBB Girişimcilik Müdürü Murat Mercan’ın katılımları ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı’nın konuşmaları ile başladı.
Vildan Polat, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu’nun kuruluş amacı, vizyonu ve misyonu hakkında bilgiler paylaştığı açılış konuşmasında “TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizdeki kadın girişimci sayımızın arttırılmasına yönelik Girişimcilik eğitimleri, Girişimcilik seminerleri, Girişimciliğe teşvik için yarışma programı, Kadın kültür merkezlerinde KOSGEB eğitimleri, proje yazma eğitimleri düzenledik, yeni kadın girişimcilerimize mentorluk yaptık” dedi.
Asuman Yazmacı ise ticari girişimden önce bilinçlerde bir girişim ruhunun oluşturması gerektiğini vurguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bir ülkenin veya bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına öncülük eden unsurların başında kadınlar gelmektedir. Kadınlar ne ölçüde sosyal hayatın içine dâhil olursa ve çalışma hayatında yer alırsa toplum da o ölçüde gelişme gösteriyor demektir. Nüfusun yarısı kadın olan ülkemizde, kadınların iş gücü piyasasına daha çok katılımını sağlamak ve bu katılımın kalitesini yükseltmek, Türkiye’nin, hızlı gelişimi ve Avrupa uyumu açısından büyük önem taşımaktadır. Çünkü kadınlarımızın kendine has yetenek ve becerilerle mal ve hizmet üretimine daha fazla katkı sağlaması, ekonomiye yeni bir enerji dinamizm kazandıracaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, Moderatörlüğünü TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Merih Eskin tarafından yapılan panel bölümüne geçildi. Programa, panelist olarak katılan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Zeynep Erkunt Armağan, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dilek Aslan, iş dünyasında kadın olmaktan dolayı yaşadıkları zorlukları, zorlukları nasıl kolaylaştırdıklarını, korkularını, başarılarını, hayallerini ve hedeflerini katılımcılar ile paylaştı. Panelin ardından soru cevap kısmına geçildi; panelistler, Şanlıurfalı kadın girişimcilerin ve girişimci adaylarının sorularını samimiyetle cevapladı.
Panelin ardından Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ve Eğitmen Hülya Erbeyli girişimcilik, liderlik ve kariyer konularında söyleşi gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.