banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Türkiye'nin en büyük Besi OSB temeli Şanlıurfa'da atıldı VİDEO

Şanlıurfa merkeze bağlı Çalışkan köyünde (Şanlıurfa-Gaziantep 13. Km) kurulması planlanan ve temeli düzenlenen törenle atılan Besi Organize sanayi bölgesi 1 yılda tamamlanacak.

 

Besi OSB'nin 8 bin 550 arazi üzerine kuruluyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...


 

Besi Organize sanayi Başkanı Abdullah Şıldır'ın açılış konuşması ile başlayan temel atma töreninde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli tarafından teknik bilgi verildi.

 

 

Besi Organize Sanayinin tamamlanması ile Şanlıurfa'nın ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını ifade ederek konuşmasına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Besi OSB Urfa'ya hayırlı olsun, Urfa Tarımda Türkiye'nin incisi ve öncüsü,  2002 yılında 1.9 Milyar dolar olan tarım değeri, bugün 5 milyar dolara yükselmiş.Urfa bugün çok önemli bir yatırıma daha ev sahipliğini yapıyor. Bu tesisin temeli attık Ankara'ya gidip yatmayacağız, tamamlanması için çaba harcayacağız, ve bugün Türkiye'nin en büyük Besi Organize sanayinin temelini atmaktan mutluluk duymaktayız” dedi.

 

Urfalılara ne söz verildiyse tek tek yerine getirildiğini ifade eden Bakan Çelik; “Söz namustur, Urfalı kardeşlerime söz verdik, Besi OSB'nin temeli atılacak diye, söz doğru adamları işidir, laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz Urfalılardan  güçlü destek aldık,Ankara'da Başbakanımız bu desteği karşılıksız bırakmıyor, Urfaya ne yapılması gerekiyorsa  yapılmasının talimatlarını veriyor,  Bakan arkadaşım Mehdi Eker bey hemşehrimiz, biz 1 istedik, kendileri 3 verdi” diyerek konuştu.

 

BAKAN EKER'DEN 2. MÜJDE

Şanlıurfa Besi OSB'nin temel atma töreninde konuşan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şanlıurfa'da Termal OSB'nin kurulacağının müjdesini verdi. Peygamberler şehri Şanlıurfa'da bulunmaktan  ve önemli bir yatırımı burada temeli atmaktan onur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eker; “Urfa'da yüzlerce  tarihi mağarada hayvancılık yapılıyordu, bu mağaralar mozaikler kadar değerlidir. Biz şimdi  bu mağaralarda ki hayvancılığı modern tesislerde yapılmasını sağlamak üzere  Besi OSB'nin temeli atıyoruz, Urfamıza hayırlı olsun” dedi.

 

Karaali’de de sera organize kurulacağını müjdesi veren Bakan Eker; “Termal su ile yapılan seralar çok ucuz maliyetle yetişiyor. Bu ürünler yurt içi ve yurt dışında satılıyor” dedi.

 

Son olarak yüklenici firma yetkilisini platforma alan Bakan Eker, antlaşma yaparak 29 Şubat 2014 tarihinde bitmesi konusunda anlaştılar.

 

Bakan Eker, son 10 yılda 59 bin çiftçiye 4 Katrilyon, 100 trilyon destek verildiğini kaydetti.  Temel atma törenine Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, TSO Başkanı Sabri Ertekin, çok sayıda bürokrat ve kurum amiri ve organize besi ahır sahipleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.