banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Turkcell ile şehir içi yolculuk dönemi başladı

Tanıtım toplantısına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra; Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türkiye’de ilk defa toplu taşımacılıkta cepten ödeme dönemini başlatan bu işbirliği sayesinde artık Urfalılar cep telefonlarıyla otobüste temassız ödeme yaparak seyahat edebileceklerini belirten yetkililer, herhangi bir dolum noktasına gitmeye gerek kalmadan Urfakartlarına yükleme ya da bakiye sorgulama gibi işlemlerini cepten yapabileceklerini söyledi. Turkcell Cüzdan – Urfakart entegrasyonu ile Urfalıların hayatını kolaylaştıracağı belirtildi. Tanıtım toplantısında ilk olarak teknolojinin tarihi gelişimi hakkında gösterilen filmin ardından programa geçildi.

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bu tür projelerin Şanlıurfa’ya yakıştığını ve bu tür projelerin gurur verici olduğunu, kendisini duygulandırdığını söyledi. Vali Güvenç, “Eğer bu ülkeyi dünyanın en büyük on ülkesinden birisi yapacaksak bu tür projelere ihtiyaç var. Hızımızı kesmemeye ihyacımız var. NANO teknoloji dedikleri, Bilişim Teknolojileri dedikleri ileri teknolojiye yatırım yapıp, icatlar yapıp, katma değer üretip dünya ile rekabet etmek lazım. Tarım vazgeçilmezimiz, hizmet sektörü vazgeçilmezimiz ama tarım ve hizmet sektöründeki büyüme hızlarıyla dünya ülkeleriyle rekabet etme şansımız zor. Çevremize, tarımımıza, hizmet sektörümüze elbette sahip çıkacağız. Gözümüz gibi koruyacağız. Ama bu teknolojilere de yatırım yapacağız” dedi.

 

Daha önceden Türkiye’de Bilim ve Teknoloji adına çalışmaların yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Vali Güvenç, AR-GE’ye yapılan yatırımların son dönemlerde gözle görülür düzeyde arttığını belirtti. “Türkiye’nin insan kaynakları da doğal ve tabii zenginlikleri de bilim ve teknolojide ilerlemeye elverişli” diyen Vali Güvenç: “Teknoloji, bilim, AR-GE gibi yatırımları siz özel sektör yapacak, kamu da destek verecek” dedi.

 

Vali Güvenç konuşmasının sonunda: “Bu ileri teknolojinin ilk olarak nüfusunun yüzde 45’i kırsal nüfus olan Şanlıurfa’da kullanılmaya başlanmasından dolayı bu çalışmaya imza atan Türkcell’i ve Belediyemizi kutluyorum. Büyük cesaret isteyen bu çalışma ve işbirliği insanlarımızı rahatlatacak, zaman kaybını ve israfı önleyecek, insanımıza konforu yaşatacak bir projedir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Tanıtım toplantısında konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ise, BELSAN ile şehir içi ulaşımda para konusunda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, ekip olarak yenilikçi ve gelişime açık olduklarını söyledi. Başkan Fakıbaba, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “insan için çalışıyoruz, insan için varız. İnsanlarımızın hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz? Yaşamlarını nasıl daha rahat bir ortamda idame ettiririz? Bunun gayreti içerisindeyiz. Her şeyi insanlarımız için yapıyoruz. Bizim insanımız buna değer” dedi.

 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, toplantıda yaptığı konuşmada, “Turkcell olarak, dünyayı yeniden şekillendiren ve ulaşımdan finansa, eğitimden sağlığa hemen her sektörde iş yapış şekillerini değiştiren mobil iletişim teknolojilerinde öncü rol oynuyoruz. Ekim 2012’de dünyanın en gelişmiş mobil cüzdan çözümü olarak hayata geçirdiğimiz Turkcell Cüzdan bugün 1,2 milyon kişinin cebinde. Çok sayıda ilke imza attığımız Turkcell Cüzdan ile bugün yeni bir sayfa daha açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Urfakart’ı cebe sokan bu işbirliğimizle Şanlıurfa’daki Turkcelliler için büyük kolaylıklar getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’de toplu taşımacılıkta ilk defa cepten ödeme dönemini başlatıyoruz” dedi.

 

Ciliv, yapılan işbirliğinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ilerleyen dönemlerde Şanlıurfa’nın bu çalışmayla diğer illere örnek olması dileklerinde bulundu.

 

Tanıtımın ardından soru cevap şeklinde katılımcılarla ve basın mensuplarının sorularıyla devam eden programın ardından Vali Güvenç, cepten ödeme dönemini başlatan ilk binişi Belsan’a ait otobüste gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.