banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Türk-İş İşçilerin Yüzdelik Farklarının Ödenmesi İçin Sağlık Bakanlığına Başvurdu

Genel Başkan Hakan Toy'un imzasıyla Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne resmi yazı ile başvuruda bulunan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Türk-İş) İzmir'de yüzdelik farklar için dava açan üyeleri Hasan Öztürk'ün kazandığı davayı örnek gösterdi.

Bakanlığa verilen yazıda dava açan üyeleri Hasan Öztürk'e İzmir İl Sağlık Müdürlüğünce 01.01.2019 tarihinden itibaren ödenmesi gereken tüm alacak farkları ödendiğini belirterek, bu davayı örnek gösterilerek tüm üyelerine uygulanmasını istedi. 

Türk-İş ayrıca ödemelerin yapılmaması durumunda tüm üyelerinin dava açacağını beliliertti.

işte o yazı:


T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ANKARA
Müdürlüğünüze ve bağlı tüm işyerlerinde, 696 sayılı KHK ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 23. Maddesi Uyarınca alt işverenlerde çalışan işçiler, 657 sayılı Kanunun 4/D maddesine göre 02.04.2018 tarihi itibariyle sürekli iş kadrolarına işe başlamışlardır.
Malumunuz olduğu üzere, bu işçiler kadroya geçişten önce Müdürlüğünüz ile alt işveren şirketler arasında yapılan ihale sözleşmeleri ile belirlenen ve Asgari Ücretin % ... fazlası şeklinde ücret almaktaydılar.
02.04.2018 tarihinde kadroya alınan bu işçiler son aldıkları ücret üzerinden Kurumlarda ise başlatılmışlar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yayınladığı 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. Maddesi uyarınca İdarelerce Sürekli işçi Kadrolarına Geçirilen işçilerin Ücret ile Diğer Mali Ve Sosyal Haklarının Belirlenmesinde Esas Alınacak Toplu iş Sözleşmesi Hükümlerinden yararlanmaya başlamışlar. ancak 01.01.2019 tarihinden geçerli Asgari ücret karşısında ücretleri küçülmüş olup, maddi zorluk içerisine düşmüşlerdir.
Bu nedenle, Sendikamız emsal olması bakımından Ankara ... İs Mahkemesinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan ve Sendikamız üyesi olan Hasan ÖZTÜRK için İşçi ile işveren İlişkisinden kaynaklanan Alacak davası açmış ve dava sonucunda Mahkeme 01.01.2019 tarihindeki Asgari ücretin ihale şartnamesinde yazan % ... fazlasının hesaplandıktan sonra Bakanlık sözleşmesinde bulunan %4'lük zammın yapılması gerektiğine hükmetmiş olup, dava üyemiz lehine sonuçlanmıştır.
Mahkeme kararına göre İzmir İl Sağlık Müdürlüğünce 01.01.2019 tarihinden itibaren ödenmesi gereken tüm alacak farkları üyemize ödenmiştir.
Bu itibarla, Müdürlüğünüze de gönderilen bu Mahkeme kararının Müdürlüğünüz ve Müdürlüğünüze bağlı tüm işyerlerinde çalışan ve 696 KHK ile kadroya geçen tüm işçi ve üyelerimize de 01.01.2019 tarihinden itibaren uygulanmasını, Ücret ödemesinin sadece geriye dönük olarak değil, Mahkeme kararı ile oluşan yeni ücret üzerinden devam edilmesini, Aksi takdirde yeni açılabilecek alacak davalarında Kurumunuzun maddi zarara uğrayacağı durumunun da göz ardı edilmeden ücret ödemelerine devam edilmesini, sonuçtan Sendikamıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.