banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Türk Hava Yolları 8 Bin Personel Alacak


Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, özel bir televizyonun canlı yayınında THY ve havacılığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyük rağbet gören THY'nin istihdam fırsatları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Aycı, THY 2019 personel alımının detaylarından da bahsetti. Aycı, şöyle konuştu: "Geçenlerde bir tanesini Türk Hava Yolları şuraya satıldı buraya satıldı, diyor. bu her Seçim döneminde oluyor. Hepsi yalan haberler. Ne böyle bir görüşme var. Şu ana kadar ne böyle bir konu oldu. Biz şu anda bu taşımaya hazırız. Her ayrıntıyı tek tek düşünüyoruz. Deneyimli 1.100 tane yeni personel almak suretiyle yönlendirme konusunda özellikle çok hassasız. navigasyon sistemimizle devreye almak suretiyle yolcularımıza Yönlendirmeleri sadece personelle mobil uygulamalarla da beraber yapacağız. Özellikle bin 150 civarı yeni Kaptan ve kabin ekipleri olarak da 2300 civarı kabin için eleman alacağız. Toplamda bütün iştiraklerimiz ile beraber bu yıl 8 bini Aşan bir istihdam planlıyoruz"dedi.
Yeni havalimanına taşınma süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Aycı, şunları kaydetti:

BELGESELİ OLACAK
"Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14.00'te uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Biz bu taşınmayı belgesel yapacağız. Uzman bir ekiple de çalışıyoruz. Bu hikayeyi de paylaşacağız. Atatürk Havalimanı'nda bulunan uçaklar yolcusuz olarak gelecek. Diğer lokasyonlarda bulunan uçaklar yolcularıyla gelecek."
Bu yıl 8 yeni hat açılışı yapılacağını söyleyen Aycı, "Kargoda çift havalimanında operasyon yapacağız. İlk yıl biraz zahmetli olacak. Türkiye'nin endüstriyel anlamdaki 2 milyon ton kapasiteli en büyük binasını yapıyoruz. Kargo anlamında Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın 8'inci sırasındayız. Dünyada 309 noktaya uçuyoruz" diye konuştu.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

Daha önce kabin memurları için istenilen şartları aşağıda yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 1 Ocak 1989 ile 31 Ocak 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak, mavi kart sahibi olmak gerekiyor ayrıca Türk Hava Yolları kabin memuru alımı için mezuniyet ve yabancı dil şartı var. Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olabilmek için en az lise mezunu olmak ve diğer şartları yerine getirebiliyor olmak gerekiyor.

İyi derece İngilizce konuşmak adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması gerekiyor. İkinci yabancı dil olur ise adaylar çok da avantajlı olacak. 160-180 cm. arası, erkeklerden 170-190 cm arası boya sahip olmak.

2 AYLIK KAPSAMLI EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR

Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken adaylar, eğitimlerin sonunda sınava tabi tutuluyor. Bu sınavda başarısız olan Kabin memuru adayları, belli bir çalışmanın ardından yeniden sınava giriyor. Sınavlardan başarıyla geçemeyen kabin memuru adayları ise işe alınmıyor.

KABİN MEMURU ADAYLARINA HAVUZDA EĞİTİM

Uçaklarda yaşana bilecek her türlü olumsuz durum hakkında eğitim alan kabin memuru adaylarına, uçakların suya inme ihtimaline karşıda eğitim veriliyor. Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı binasında bulunan havuzda, uçağın suya inmesi durumunda, kabin memurlarının panik yaşamadan yolcuları botlara indirme ve hayatta kalma eğitimi veriliyor. Kabin memurlarına ayrıca uçakta yangın, hasta yolculara ilk yardım ve sorunlu yolcular için yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler uygulamalı olarak veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.