banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

TMMOB Başkanı Ali Rıza Öztürkmen'den, çifte standart tepkisi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen yaptığı açıklamasda; "TARGEL Projesi Kapsamında görevli olan Veteriner ve Mühendis Meslektaşlarımız odamızı ziyaret ederek kadro geçişlerindeki farklılığıngiderilmesi için yardımlarımızı istediler. Bu konuda Şanlıurfa İlinde 39Ziraat Mühendisi ve 20 Adet Veteriner arkadaşımızın katıldığı toplantıdasorunlar dile getirilmiştir.


25.05.2011 tarihinde T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na TARGEL projesi kapsamında atanan personelin göreve son başlama tarihi personelgenel müdürlüğünün internet sayfasında 17.06.2011 olarak belirtilmiştir.Daha sonra 04.06.2011 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 632 sayılı KHKile tüm kurumlarda 04.06.2011 tarihinden önce çalışmakta olanlara kadrohakkı tanınırken, 04.06.2011’den birkaç gün sonra sözleşmesini imzalayıpgöreve başlayan Veteriner ve Mühendis Meslektaşlarımız olmuştur. BuVeteriner ve Mühendis Meslektaşlarımız İl Tarım Müdürlükleri’ne kadrodanyararlanmak için dilekçe vermelerine rağmen, belirtilen tarihten öncegöreve başlamış olma şartından dolayı, ilgili KHK örnek gösterilerek kabuledilmemiş ve bu konuda milat olan 04.06.2011 tarihi sonrası başvuran kabuledilmemiştir. Bu konuda bazı il ve müdürlükler esnek davranmış ve kabulgörmeyen Veteriner ve Mühendis Meslektaşlarımız mağdur olmuşlardır.Çanakkale, Konya ve Diyarbakır İl Tarım Müdürlükleri 04.06.2011 tarihindensonra göreve başlayan personellerin SGK girişlerini geriye dönükbaşlatarak kadro almalarını sağlamışlardır. Türkiye genelinde Mayıs2011’de 2600 kişi atanmış olup hepside kadroya geçmek için dilekçesinivermesine rağmen, yaklaşık 1500 kişi kadrodan mahrum kalırken, diğer 1100kişi ise kadrosunu almıştır. Ayrıca yeni atananlarla beraber sözleşmeliTARGEL çalışanı sayısının 1800 civarında olduğu sanılmaktadır. Dolayısıylaaynı anda atanan ve aynı işi yapan bu kişiler arasında maaş, özlük vesosyal haklar bakımından (Eş durumu tayini, arazi tazminatı gibi)farklılıklar oluşmasına ve dolayısıyla haksızlığa neden olmuştur.Veteriner ve Mühendis Meslektaşlarımız tarımın gelişmesi için köylerde zorşartlar altında, daha verimli çalışmalar yürütebilmek için, bu farklılığıngiderilmesini istemektedirler. Aynı yerde çalışan aynı konumdakimeslektaşların farklı standarda sahip olması üzücüdür.


Bu konuda İlimiz Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK başta olmak üzere tüm bürokratlarımızı bu sorunu çözmesini vebu kapsamdaki tarım çalışanları arasındaki çifte standardı ortadankaldırmasını arzu ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.