banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Karaköprü’de İsmar tepkisi Haseki Mehmet Kaya gazzeli

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim Açıkladı


IPARD II-3. Başvuru Çağrı İlanında,  Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlığı kapsamında müracaatın son gününde TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü’ne toplam 59 milyon TL yatırım tutarına sahip 46 proje başvurusu yapılmış ve 33 milyon TL destek talebinde bulunuldu. Böylece Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü IPARD programının uygulandığı 42 il içerisinde toplam yatırım miktarı açısından 3. sıraya yükseldi.

Başvurular arasında 9 adet yenilenebilir enerji projesi 16 milyon TL, 18 adet arıcılık,biber ve sera projesi 10 milyon TL, 13 adet yerel ürün işleme ve sedef taşı işleme projesi 23 milyon TL, 6 adet kırsal turizm projesi ise 10 milyon TL yatırım bedeli ile dikkat çekti.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Alınan proje sayısının ve yatırım tutarının kırsal kalkınma açısında memnuniyet verici olduğunu belirterek, TKDK’nın Kırsal Kalkınma Hamlesinde Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü’nün üçüncü sıraya çıkmasında Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın talimatları ve desteklerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Dr. Yetim; son başvuru tarihinin 13 Nisan 2018 olan IPARD II- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar başlığında proje çağrı döneminin devam ettiğini ve aynı başarının bu yatırımlarda da beklendiğini sözlerine ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.