banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Muhtarlar Zamlı maaş istiyor! Ne zaman zamlı maaş alacaklar?

Hükumetin muhtar maaşlarının bin 300 TL’ye çıkarıldığı yönündeki açıklamalarına karşın eski maaşlara devam edildiği iddiası Meclis gündemine taşındı.


TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, muhtar maaşlarını Meclis gündemine taşıdı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi veren Türkmen, hükümetin muhtar maaşlarının bin 300 TL’ye çıkarıldığı yönünde çeşitli açıklamalarda bulunduğunu kaydederek, bazı bölge ve illerde muhtarların eski maaşlarını aldıkları yönünde kendisine şikayetlerin geldiğini belirtti.

Başta Adana ili Seyhan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları olmak üzere zamlı maaş alamayan muhtarların 2016 Mart Ayı itibariyle halen eski maaşlarını aldıklarına dikkat çeken Türkmen, “Muhtarlarımız zamlı maaşlarını ne zaman alacaklar?” diye sordu.

Maliye Bakanı Ağbal’dan günümüz itibariyle muhtar maaşlarının ne kadar olduğunu da soran Türkmen, muhtar maaşlarının bölge ve il bazında değişiklik gösterip göstermediğini, gösteriyorsa bunun nedenlerinin ve gerekçelerinin açıklanmasını istedi.(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.