banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Tarım ve biyorodentisit organik fare ilacı tanıtıldı

Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümü doktora öğrencisi Şükrü Esin’in koordinatörlüğünü yaptığı proje etkinliği Ziraat Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, uluslararası üniversitelerden gelen temsilciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Türedi  ve Ziraat Fakültesi’nden Şükrü Esin’in  iş birliğinde yürütülen proje, Akdeniz havzasındaki ülkelerin sürdürülebilir tarım ve biyorodentisit organik fare ilacı geliştirmeye yardımcı olacak.

Dört Farklı Ülkeyi Bir Araya Getirdi

Yunanistan'dan  Helenik Akdeniz Üniversitesi, Fas'tan Muhammed V. Rabat Üniversitesi ve Rabat Ulusal Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Güney Kıbrıs'tan Mükemmeliyet Merkezi ve Hollanda'dan MetaMeta Araştırma şirketinin dahil olduğu 6 ortaktan oluşan bir ekip ile proje tanıtımı yapıldı. 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu yapmış olduğu konuşmada; “Üniversitemizde biyo-pesitisit geliştirilmesi amaçlanan uluslararası bir projeye ev sahipliği yapılması ve projenin koordinatörünün bölümümüzden bir doktora öğrencisinin olması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Projede bölümümüzden mezun olan iki genç ziraat mühendisi istihdam ediliyor ve aynı zamanda 2 öğrenci de stajlarını bu projede yapmaktadır. 
Akdeniz'de su, tarım, gıda, tarım-gıda değer zinciri temalarında uluslararası ortak projeler destekleyen Prima-Med Programı tarafından desteklenmeye hak kazanan projenin hibesi ülkemizde TÜBİTAK tarafından karşılanıyor. Yurtdışından üniversitemize gelen hocalarımıza ve bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür eder, kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.