banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Kendi yürür ilaçlama makinesi kursu verildi


Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip eğitim kursu, Ceylanpınar Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıldı. İlk etapta TİGEM çalışanlarına verilen kursa, TİGEM’e bağlı Karacabey, Dalaman, Türkoğlu ve Ceylanpınar işletmelerinden toplam 39 kişi katıldı.

Toplam 78 saat süren kursun 30 saati teorik, 48 saati ise pratik eğitimden oluşuyor. Kursiyerlerin sertifika almaları için 70 puan alması gerekiyor.

TİGEM’den yapılan açıklamada; “Mekanizasyonun yenilenmesi kapsamında gerçekleştirilen ve kurumumuzun önemli yatırımlarından biri olan, 27-32 metre iş genişliğinde, kabinli, klimalı,  GPS kontrollü ve oto pilot sistemi bulunan kendi yürür ilaçlama makinalarının operatörler tarafından daha doğru kullanımı; tarımsal mücadele faaliyetinin daha etkin yürütülmesini, yakıt ve zamanın daha etkin kullanımını, makinanın optimum kullanım ömrünün daha uzun olmasını ve iş güvenliği koşullarının yükselmesini sağlıyor.” denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.