banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Tarım Arazilerinin İmara Açılmasına Mahkeme Dur Dedi!

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde bağlı Yoğurtçu Mahallesi’nde iki parselden oluşan tarım arazilerinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016’da meclis kararıyla imara açılma kararının ardından mahalle sakinleri durumu yargıya taşıdı.


Şanlıurfa’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte kırsal ilçelerde imara açma yetkisi büyükşehir belediye meclisine geçmişti. Büyükşehir Belediye Meclisi Yoğurtçu Mahallesi’nde tarım arazisi olduğu tespit edilen ve hali hazırda üzerinde tarım ürünlerinin yetiştirildiği iki parselden oluşuan araziyi imara açma kararı aldı.


Kararın ardından mahalle sakinlerinden 7 kişi durumu mahkemeye taşıdı. Mahkeme uzun süre yapılan araştırma ve keşiflerden sonra kararı çiftçilerin lehinde verdi. Belediye meclisinin aldığı karar yargıdan dönmüş oldu. Kararı duyan davaçı mahalle sakinleri mahkemenin kararına sevindiklerini belirtti.

Mahalle sakinlerinin avukatlığını yapan Mehmet Güzeller, mahkeme kararının yerinde olduğunu söyledi. Tarım arazilerinin imara açılmasının doğru olmadığını belirten avukat Güzeller, “Mahkeme kararı bizlerin de savunduğu gibi oldu. Çünkü tarım arazisinin imara açılması doğru bir karar değil. Mahkemenin aldığı bu karar emsal teşkil ediyor. Yani nerede olursa olsun bir tarım arazisi imara açılmışsa alınan bu karar onlar içinde emsal teşkil ediyor” dedi.(Ruha Haber Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.