banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Tanzanya’ya giden ŞUGİAD üyesi işadamları döndü

Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Tanzanya Feza Türk Okulları yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda, Şanlıurfalı işadamları Tanzanyalı işadamları ile ikili iş görüşmeleri yaptı.


İlk olarak, Tanzanya’nın Darusselam kentine giden Şanlıurfalı işadamlarını ABİTAT yöneticileri karşıladı. ABİTAT’taki tanışmadan sonra Zanzibar Adası’na geçen heyet, adanın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Umman Krallığı’nın eski başkenti Zanzibari Zanzibar Türk Okulu’nu da ziyaret eden Urfalı işadamları geceyi adada geçirdikten sonra gezinin ikinci günü Darusselam’a tekrar döndü.

Gündüz Darusselam’ın ticaret merkezindeki iş yerlerini gezen heyetteki işadamları akşam da ABİTAT Derneği’nde Tanzanya’nın önde gelen işadamları ile bir araya geldi. Sektörlere göre ikili iş görüşmelerinin de yapıldığı toplantıya Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Tanzanya Feza Türk Okulları yöneticileri de katıldı.
Gezinin üçüncü günü ise Tanzanya İş Platformu çerçevesinde görüştükleri firma temsilcilerini ofislerinde ziyaret eden Şanlıurfalı işadamları, Tanzanya’nın ticaret için çok avantajlı bir ülke olduğunu ifade ettiler. Tanzanyalı işadamları da Türkiye’den tarım, inşaat, sağlık gibi sektörlerde daha fazla teknolojinin ülkelerine getirilmesini talep ettiler.

Program son günü akşamında Darusselam’da bulunan Feza Türk Okulunu ziyaret eden heyet, Türkçe Olimpiyatları’na katılacak öğrencilerin programlarını izlediler. Daha sonra, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Başkan Yardımcısı Harun Kablama, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Başak, Mustafa Taşdönderen, Mehmet Yıldızoğulları, Ahmet Dağyutan, Genel Sekreter Mustafa Kılıçel, Aziz Ertekin, Mihran Çifti, Ömer Badıllı, Vedat Polat, Hasan Dağ, Bülent İpeksever, Bekir Cıkan, Mustafa Kaplan, Hakan Kablama, Mithat Arhan ve Ahmet Sözen’den oluşan Şanlıurfa iş heyetindeki işadamları;  Shalke 04-Galatasaray maçını okulda izledikten sonra Türkiye’ye döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.