banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Tahta Kalemi

Genel olarak tahta kalemi tipik olarak iki uç yapısından birine sahiptir. Biri gevşek, kabarık liflerden, diğeri ise şekil olarak sert ve yoğun liflerden oluşur. Uç malzemesi yeniden yüklene bilirliği, uç ömrünü ve çizgi doğruluğunu etkiler. Tahta kalemi genellikle naylondan yapılır veya polyester gibi malzemelerden yapılmış keçe uçlara sahiptir. Sert keçe uçlar şeklini uzun süre korur ve tahta üzerinde daha düzgün çizgiler oluşturur. Yumuşak keçeli uç ile yazı yazmak daha kolaydır. Öte yandan, uç daha hızlı yıpranır. Uç, şekil ve boyut, kalemin performansını önemli ölçüde etkiler. Keski şeklindeki fırça uçları ile çok çeşitli çizgiler çizilebilir. Yuvarlak ve küresel uçlar ile çizgi çeşitliliği sınırlıdır. Ancak yuvarlak uçların kontrolü daha kolaydır. Kalem seçerken uç boyutu da önemlidir.

Tahta Kalemi Hangi Malzemeden Yapılır?

Gövde yapısı ve bileşenleri kalemin performansını etkileyen diğer faktörler arasındadır. Polipropilen (PP) plastik, en yüksek dayanıklılık ve darbe direnci sunan malzemedir. Kalemlerin kapakları ve gövdeleri kolay kırılmaz. Kalemin iç kısmı, ne kadar süreyle kullanılabileceğini etkileyebilir. Örneğin, özel mürekkep dağıtım teknolojisine sahip yeniden doldurulabilir tahta kalemi, dayanıklı ve uygun fiyatlı bir seçenektir. Tahta kalemlerini https://www.guvensanat.com/tahta-kalemi sitesinden satın alabilirsiniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.