banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

ŞUSKİ, Kendi Enerjisini Üretecek, yılda tam 48 milyon TL


Şanlıurfa Su Kanalizasyon İdaresi Genel (ŞUSKİ) Müdürlüğü enerji giderlerini azaltıp cari giderlerini düşürmek amacıyla enerjisini, güneş enerjisinden elde edecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü,artan enerji giderlerini karşılamak için kendi enerjisini üretme kararı aldı.ŞUSKİ Genel Müdürü M.Emin Özçınar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"İçimizi ısıtacak güzel bir haberi Urfalı kardeşlerimle paylaşmak isterim.ŞUSKİ kendi enerjisini kendisi üretecek."ifadelerini kullandı.

Özçınar: "ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak Kurulum yapılacak 37 MW GES için TEİAŞ’dan 09.09.2019 tarihli yazı ile Trafo merkezi uygunluk durumu teyit edilmiş, BŞB tarafından yer tahsisi yapılmış,fizibilite raporu hazırlanmış,5 dönümlük tapu tescili yapılmakta. Kaşmer dağındaki 830 dönümlük araziyi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüze GES projesi için yer tahsisini yapan Başta Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e BŞB meclis üyelerimize ve imar komisyonuna Şehrim adına teşekkür ediyorum. Bu projelerin hayat bulmasında Ankara'da bizleri yanlız bırakmayan Bakanlıkları ve Genel müdürlükleri arayan , yol olan, yoldaş olan tüm Milletvekillerimize müteşekkirim.Bu projeye emek veren ,alın teri ve göz nuru döken ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarımı unutmadım .En büyük alkış sizlere. 1MW Akçakale ilçemizdeki GES hibe başvurusu E.Genel Müdürümüz Hamdi Us kardeşimin döneminde olmuştur. Bir teşekkürü Hamdi kardeşime." dedi.

Özçınar: "37 MW GES için 5 yıl ödemesiz 30 yıl geri ödemeli Uluslararası fonu kullanacağız. Bu projemiz bitiğinde Her ay Yaklaşık 4 milyon TL , yıllık 48 milyon TL gelirimiz olacaktır" diyerek Büyükşehir Belediyesinin yıllık elde edeceği geliri açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.