banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Son Dakika KDV Düzenlemesi: Yeni Dönem 1 Nisanda Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın önceki gün 9. Otomotiv Kongresi'nde müjdesini verdiği ikinci el otomobil ticaretindeki katma değer vergisi (KDV) uyuşmazlığı sorununun çözümüne ilişkin düzenleme yapıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, ikinci el araç alınırken uygulanan KDV oranı, satılırken de geçerli olacak.
Kararda, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce bu kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır" denildi.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, düzenlemenin sektör için önemine değinerek, "KDV uygulamasının bu şekilde çözülmesi sektörümüzün önünü açacaktır" diye konuştu.
Düzenlemeyle aracın hangi KDV oranından alındıysa satışta da o oranla KDV'lendirileceğini belirten Erkoç, "Bundan böyle ikinci elde araç hangi KDV ile alındıysa aynı KDV ile satılacak" ifadesini kullandı.

YENİ DÖNEM 1 NİSAN'DA
1 Nisan'dan itibaren ikinci el otomobil ticaretinde de yeni dönem başlayacak. Ekspertiz raporu ve garanti zorunlu olurken, kilometre düşüren, hasarı gizleyenlere büyük yaptırımlar geliyor. Yapılan değişiklikle birlikte daha önce sadece alıcı talep ederse alınan ekspertiz raporu artık zorunlu hale geliyor.
Kaynak: Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.