banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ocak 2016'da yasaklanıyor



Zabıta ekipleri, 2016 yılında kullanımının tamamen yasaklanacağı belirtilen ve atık plastikten üretilmesinden dolayı kanserojen madde içerdiği tespit edilen poşetler hakkında ilçede faaliyet gösteren işyeri sahiplerine bilgi verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, kalitesiz üretim malzemesinin kullanıldığı siyah poşetlerde kanserojen maddeye rastlandığını belirtti.
Baydilli, “Atık plastikten üretilen ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetler Siverek Belediyesi zabıta müdürlüğünce 15 Ocak 2016 tarihi itibaren fırın, market, bakkal ve bunlar gibi işyerlerinde müşteriye mal teslimiyetinde yasaklanacaktır. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz ilçe esnafına gerekli tebligatları yaptı. Esnafımıza halkın sağlığını riske atacak renkli ve siyah poşetler yerine, birinci sınıf plastik malzemeden yapılmış hışır poşet olarak tabir edilen nitelikli poşet kullanılmaması hakkında gerekli uyarılarda bulunduk. Söz konusu yasağa uymayan işletmelere 5326 sayılı kabahatler kanunun 32. maddesine istinaden yasal işlem yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.