banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Sinan Satış: Büyük ve Güçlü Türkiye'ye, Dünyanın ihtiyacı var

‘’Türkiye’ye Küresel Güç olmaya daha fazla yaklaştı’’ 

Dünyanın en güçlü ülkelerinin küçüldüğü bir ortamda ,Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 büyümesinin ‘’Büyük ve Güçlü Türkiye’’ 'nin ayak sesleri olduğunu belirten Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Satış, ’’ Dünyanın ,Koronavirüsün (Covid 19) neden olduğu ekonomik kriz ile Baş başa kaldığını,2008 ‘de meydana gelen  ve Başarılı ekonomi yönetimi ile Türkiye'yi teğet geçen  ekonomik krizinden 10 kat daha fazla yıkıcı olması beklenen ve 1 milyon kişinin işsiz kalacağı tahmin edilen bir ortamda Hükümetin istihdamını koruyan önlemlerin yanında %4,5 büyümüş olması, Türkiye'nin krizi fırsata dönüştüreceğinin işaretidir. Türkiye  ,Koronavirüsün (Covid 19) sonrasında krizi fırsata dönüştürebilecek avantajlarını çok iyi değerlendirerek bölgesel güç olmaktan, küresel güç olma fırsatını iyi değerlendirmeli ve ’Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefine ulaşmak için millet ve devlet birlikteliğiyle daha çok çalışmalıyız’’ dedi. 

‘’Dünyadaki krizleri fırsata çeviren bir Türkiye var’’ 

Dünya’da yaşanan krizleri fırsata dönüştüren yönetimin Türkiye'yi idare ettiğine dikkat çeken DESAM Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Satış, ’Türkiye, Koronavirüs (Covid-19) krizini  tüm dünyanın taktirini kazanarak ortaya koymuştur. 100 trilyon dolara yaklaşmakta olan dünya ekonomisi %20 küçülme ile karşı karşıya kalmışken, Türkiye’nin %4.5 büyümesi  yönetimin başarısını ortaya koymaktadır. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme fırsatı yakalayan Türkiye'nin, bu imkanı en iyi şekilde değerlendirebilmesi için herkese çok iş düşmektedir. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için siyasilerin, devlet kurum yöneticilerinin, sanayicilerimizin, yerel yönetimlerimizin, üniversitelerimizin tüm halkımızla bir ahenk içinde  işbirliği yapma zamanı gelmiştir. Tüm sektörlerde kalite ve yetkinliği yukarıya taşıma suretiyle, Türkiye'nin başarısına katkı sunmak için el birliği ile çalışmalıyız’’ dedi. 

‘’Büyük ve Güçlü Türkiye'ye, Dünyanın ihtiyacı var’’   

Türkiye'nin, Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 60'tan fazla ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulunduğunu belirten DESAM Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Satış,’’ Türkiye'nin 60'tan fazla ülkeye gönderdiği yardım Kolilerinin üzerinde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." Sözü ,ümitsizlik içinde çırpınan insanlar için yeni bir güne merhaba diyebilmemizi sağlayan Türkiye'ye minnettarız sözleri ile karşılık bulmuştur. Türkiye’yi her  kulvarda yüksek standartlara ulaştırmak ve Dünya’da , insan onuruna ve saygınlığına uygun olarak yaşanacak yegane ülke haline getirmek milli mücadelemiz olmalıdır. Bu mücadelemiz Türkiye'yi , 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin üzerine çıkaracağı gibi  bizi madden, manen ve zihnen kadim medeniyetimizin hedefine, öz benliğine bağlayacaktır. Türkiye kadim medeniyetinin basiretiyle bu krizi global bir fırsata dönüştürerek başta necip milleti olmak üzere, sadece Müslüman halkların değil, Dünya’daki tüm Mazlumlarının umudu haline gelmiştir. Türkiye, Dünya Turkuaz Birliği’nin çoban ateşini yakarak ,dünya barışına ve mazlum insanlığın esenliğine en proaktif bir şekilde etki eden ülke olmuştur. ’dedi 

Satış, Koronavirüsün (Covid 19), Dünya devletlerine dayadığı  büyük  değişimlere  ayak uyduramayan ülkelerin yerine, dijital devletlerin kurulacağı  bir sürecin tüm ülkeleri beklediğini görmekteyiz. Türkiye, devlet ve millet birlikteliğini daha da güçlendirerek, Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine doğru emin adımlarla yola çıkmalıdır. Türkiye, Turkuaz Birliği; ‘’ Anadolu’yu merkezine alan büyük bir küresel organizasyon’’ ile  hem iç hem de dış meseleleri kahir ekseriyette çözüme kavuşturacak, dünyanın umudu  haline gelen Türkiye'ye, tüm insanlığın ihtiyacı var. ’dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.