banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Seramik Çamur

Sanatsal üretim çabaları çok eski tarihe dayanmaktadır. Seramik ana malzemesi toprak olduğundan çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bazı işlemlerden sonra dayanıklı ve kullanışlı ürünlerde elde edilmektedir. Bu işlemler hem atölye vb. noktalarda hem de evlerde yapılabilmektedir. Seramik çamur ile evde imkânlarınız ile çeşitli eserler elde edebilirsiniz. İsterseniz kalıp ile isterseniz de kendiniz de şekil oluşturabilirsiniz. Bazı çamurları yoğurup kullanıma uygun duruma getirebilirsiniz.

Yoğurma işlemi çamuru elle çevirerek bastırıp karıştırmayla olmaktadır. Böylelikle çamurda olan hava kabarcıkları çıkar ve patlar. İstenen ürününü pişirmesi esnasında patlamasını engellemektedir. Hava kabarcığı kaldığı zaman patlar, bu durum hem fırına hem de yapılan esere zarar verir. Yoğurmadan sonra sıra şekli vermeye gelmektedir. Tek bir yöntem olabileceği gibi farklı yöntemlerle de birleştirilerek kullanılır. Doğal kil ya da çamur çeşitlerinden kullanım için uygun bir ya da birkaçını seçebilirsiniz.

Seramik Çamuru Çeşitleri ve Seçimi

Seramik çamur çeşitleri kırmızı, beyaz ve şamotlu çamurlar olarak 3’e ayrılır. Kırmızı renkli seramik çamuru, kırmızı doğal killerden üretilir. İçinde yer alan demir oksitten kaynaklı olarak bu rengi alan çamur, portakal ve koyu kahverengi renk tonlarında değişiklik gösterir. Kolaylıkla şekil verilebilecek bir malzemedir ve plastiklik oranı çok yüksektir. Doğal renginden dolayı pişme işleminden sonra da sizi mutlu edecek bir netice verebilir. Beyaz seramik çamuru pişirildiği zaman beyaz, pişmezse gri renk almaktadır.
Esnekliği ve çalışabilirliği yüksek olduğundan çok sık tercih edilmektedir. Elle şekil oluşturmaya ve heykel yapmak için uygun yapıdadır. Pişmesinden sonra küçülme seviyesi çok düşüktür. Renkli eserler üretmek isteyen kişilerin isteyebileceği bir malzemedir. Şamotlu seramik çamurunun içinde pişmiş kil bulunmaktadır. Kuruma esnasında olabilecek çatlamalara yönelik dayanıklı yapısı bulunur. Plastiklik yüksek değil ve şeklini verebilmek diğer türlerine göre oldukça zordur. İçindeki şamot parçalarının büyüklüğü ve miktarı şekil vermekte kolaylığa etki etmektedir.  

Seramik Çamuru ile Yaratıcılığınızı Öne Çıkarın

Seramik çamuru çeşitleri ile araştırma ve denemeler yapılarak, istenen eşyayı detaylarıyla birlikte oluşturabilirsiniz. Çamur ile hayvan figürleri, minik saksılar, mumluk ve vazolar yapabilirsiniz. Belli bir deneyim kazandığınızda çalışmaların çeşitlerini de artırabilirsiniz. Şekil verme aparatıyla hayalinizdekileri rahatlıkla yansıtabilirsiniz. İsterseniz sevdiklerinize hediyede bulunmak için de onların zevklerine uygun eserler ortaya koyabilirsiniz.

Doğum günü gibi özel günlerde çok değerli hediyeler vererek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Evinizin her noktasında da emeğinizi ve yaratıcılığınızı ortaya koyan çeşitli dekoratif eşyaların sahibi olabilirsiniz. Sizde bu özel ürün olan seramik çamur için https://www.crafist.com/tr/seramik-camur linki üzerinden incelemede bulunabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.