banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye

Şanlıurfa’nın 13 Ürünü Daha Tescil Edildi

ŞUTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescili için başvurusu yapılan ve tescil edilen Ciğer Kebabı, Tırnaklı Ekmek, Haşhaş Kebabı, Açık Ekmek, Pencer (Pazı) Boranısı, Yumurtalı Köfte, İsot Çömleği, Frenk Çömleği, Üzlemeli Pilav, Lebeni, Su Kabağı Yemeği, Zerde ve Külünçe’nin tescil belgeleri 24 Mart 2018 Cumartesi saat 11:00’da Cevahir Han Restoran’da; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habib Asan, il erkanı ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek törenle ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a takdim edilecek. Törende “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” alan ürünler de sergilenecek.

Bilindiği üzere ŞUTSO girişimleri ile tescil edilen Çiğköfte, Urfa Biyambalı, Urfa Eşkilisi ve Urfa Şıllık Tatlısı’nın Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi daha önce alınmıştı. Yine, ŞUTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescili için başvurulan ve tescili süresi biten 2 ürün var, 7 ürün ise inceleme aşamasında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.