banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfalı işadamları yeniden buluştu

Yine bir Şanlıurfalı olan ve İstanbul’un gözde mekanları arasında yer alan Hacı Bozanoğulları Kebap ve Tatlı Salonu’nun İncirli’deki şubesinde buluşan Şanlıurfalılar, iki aylık aradan sonra yeniden biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. İşadamı Azmi Akbıyık, yemekte yaptığı konuşmada, 15 milyon nüfusa sahip İstanbul’da hemşehrileri tek tek ziyaret etmenin çok zor olduğunu belirterek, “Bu vesile ile onlarca hemşehrimizlebiraraya gelebiliyoruz. Bu toplantılarımız sırasında yeni tanışan hemşehrilerimiz de oluyor, uzun süreden beri birbirini görmeyen hemşehrilerimiz de. Birkaç kişi ile başlattığımız bu etkinliğimiz yoğun ilgi nedeniyle bugün onlarca sayıya ulaşmıştır. Öyle zannediyorum ki bir süre sonra normal salonlar bize yetmeyecek ve toplantılarımızı daha büyük salonlarda yapmak durumunda kalacağız.” dedi.  Akbıyık, toplantıların sadece sohbet ve yemekle sınırlı kalmayacağını, bundan sonra her toplantıda, konusunda uzman bir-iki hemşehrilerinin bilgi-birikimlerini kendileriyle paylaşacağını anlattı.

100 ÖĞRENCİYE BURS

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı da, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi ve en önemli hizmetin burs olduğunu kaydetti, İmkansızlıklar nedeniyle geçen yıl burs veremediklerini ancak bu yıl hedeflerinin 100 öğrenciye burs sağlamak olduğunu vurgulayan Parlakçı, Şanlıurfalı işadamlarından bu konuda yardım istedi. Burs miktarını 150 lira olarak belirlediklerini ifade eden Durak Parlakçı, bu yardımı Şanlıurfa merkez ve İstanbul’da dernekleri bulunmayan ilçeden gelecek öğrenciler için yapacaklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.