banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

GAPTAEM'de Şanlıurfa İçin Sürdürülebilir Zeytin Tarımı paneli

Şanlıurfa'da zeytin üretimini arttırmak amacıyla düzenlenen "Şanlıurfa İçin Sürdürülebilir Zeytin Tarımı" panelinde bölgede zeytincilik potansiyelinin yüksek olduğu belirtildi.

Zeytin Platformu, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) ve Ziraat Mühendisleri Odasının desteğiyle "Şanlıurfa İçin Sürdürülebilir Zeytin Tarımı" konulu panel düzenlendi.

GAPTAEM Tarımsal Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen panele, konuşmacı olarak Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, GAPTAEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necip Özgökçe katıldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsünün zeytin ile ilgili çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yapan Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Memduh Turanoğlu, Bölge için uygun çeşitlerin tespiti, dikim aralığı, tozlayıcı çeşitlerin belirlenmesi, sulama ve gübreleme hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin, zeytin ve zeytinyağı çalışmalarını bir sunum eşliğinde katılımcılara aktardı.

Panelde daha sonra konuşan İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ünal Kaya, Ege Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi zeytinciliği hakkında bir karşılaştırma yaparak Şanlıurfa'da zeytincilik potansiyelinin yüksek olduğunu, ancak üreticilerin uygun çeşitlerle bahçe tesis etmeleri gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa'da zeytin üreticiliği yapan Mustafa Hakkı Aktar ise zeytin bahçesi kurmanın olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bir sunum yaparak bahçesinden örnekler sundu.

Gerçekleşen sunumlar sonrasında panelistler, katılımcıların sorularını yanıtladı. Panel sonunda panelde emeği geçenlere plaket verildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.