banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Urfa'nın elektrik kesintileri dillere destan-MHP: Çiftçi mağdur edilmesin!

 Şanlıurfa'da sık sık kesilen ve ekinlerinde kurumasına neden olan DEDAŞ'ın elektrik kesintileri Milliyetçi Hareket Partisinin de gündeminde. Tarımın ve üreticilerin sorunlarıyla ilgili Meclis’e getirilen önerge üzerinde MHP Grubu adına söz alan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şanlıurfalı üreticilerin şikayetlerine tercüman oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, elektrik kesintileri yüzünden Şanlıurfa’da çiftçilerin ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.

ŞANLIURFALI ÜRETİCİLERİN ŞİKAYETLERİ MECLİS’TE
Tarımın ve üreticilerin sorunlarıyla ilgili Meclis’e getirilen önerge üzerinde MHP Grubu adına söz alan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şanlıurfalı üreticilerin şikayetlerine tercüman oldu.

ÇİFTÇİLER CİDDİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA
Karakaya “Bugünlerde, hatta bugün dahi Şanlıurfa'da çiftçilerin elektrik kesintisiyle ilgili ciddi sorunları var. Özellikle, dağıtım şirketinin bugünlerde bakım ve başka gerekçelerle elektrik kesintisi yoluna gitmesiyle birlikte, tarlada mahsulün sulanamaması, mahsulün kuruması gibi çok ciddi sorunlarla bu bölgedeki çiftçilerimiz karşı karşıya. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve bölgedeki çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini buradan Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına ifade etmek istiyorum” dedi.

TARIMDA KDV VE ÖTV KALKMALI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, diğer taraftan bir çok bölgede patatesleri tarlada kalan, elmaları depolarda bekleyen üreticilerin uğradığı zararlara da dikkat çekti. Çiftçilerin zarar ettiği ürün fiyatları başta olmak üzere tarımda bir çok sorunun temelinde yanlış uygulamaların bulunduğuna değinen Karakaya “Biz sonuçlar üzerinden konuşuyoruz. Aslında bizi bu sonuçlara getiren tarım politikalarını tartışmamız lazım. Hükûmet bunun farkında değil” diye konuştu. Tarımda girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna, Türk çiftçisinin diğer ülkelerin çiftçileriyle rekabet şansı kalmadığına dikkat çeken Karakaya, MHP’nin tarımsal üretimde kullanılan girdilerde KDV ve ÖTV’nin kaldırılması yönündeki projesini bir kez daha gündeme getirdi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.