banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şanlıurfa'da bugün gözaltına alınan iş adamları kimlerdir

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa, İstanbul, Muş’ta bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. operasyonda 34 kişi göz altına alındı.

15 Temmuz Darbe girişimin ardından Şanlıurfa’da bu örgütle bağlantısı olan Kamu çalışanlarından sonra Şanlıurfa’da ilk kez İş adamlarına yönelik bir operasyon yapıldı.

İş adamlarına yönelik ilk dalgada göz altına alınanlar arasında çok sayıda tanınmış iş adamları var ve AK Parti İl yönetim kurulu üyesi var. TCK’nın 314-2 Maddesine göre FETÖ/PDY’ye finans sağladıkları şüphesi ve 6415 sayılı kanuna muhalefette mal değerlerini sağlamak suçlamasıyla haklarında terör örgütüne finansal destek sundukları iddiasıyla gözaltı kararı bulunan, sağlık, tekstil ve eğitim alanında faaliyette gösteren 86 kişiden, aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu 34 iş adamı gözaltına aldı.

34 Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Göz altına alınan isimlerin üzerinden ve bağlı bulundukları şirketlerin FETÖ'ye destek vermek amacıyla yaklaşık 200 milyon avro ile 200 milyon lirayı bankalar arasında dolaştırdıktan sonra Amerika ve Almanya'daki bazı bankalara aktardıkları, FETÖ üyesi bazı şahısların mallarını değerin çok altına hileli satış yolu ile aldıkları, haksız kazanç elde ettikleri ifade ediliyor.

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla 25 Nisan'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler arasında ŞUTSO Başkanı Ertekin'in de bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Ertekin’in iş ortağı olan ve bir süre önce tutukluyken tahliye edilen A.Kadir Göncü tekrar göz altına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın yakından takip ettiği iş adamlarına yönelik operasyonda göz altına alınan isimler arasında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu üyelerinin olması dikkat çeken bir başta detay oldu.

Urfastar Gazetesi yazı işlerinin elde ettiği özel bilgilere göre İş adamlarına yönelik ikinci bir operasyon daha olması bekleniliyor. Öte yandan KHK ile kapatılan OSM Hastanesinin yönetim kurulu üyesi olan bazı Doktorların'da göz altına alındıkları öğrenildi.

İşte Emniyette göz altına alınan iş adamlarının isimleri:

A.KADİR GÖNCÜ

MUSTAFA TÜRKKOD

AV.CUMALİ GÜNEŞ(ŞUTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

MUSTAFA ERDAL GÜRKAN(ŞUTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

M.ALİ DAĞYUTAN(ŞUTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

MURAT İMAMOĞLU(ŞUTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

MEHMET DURMAZ(ŞUTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

M.FAZIL KARACİZMELİ

M.BÜLENT İPEKSEVER

EKREM DEDECAN

M.URYAN ARUSOĞLU

MUSTAFA SEDAT BOZKURT

MUSA TATAŞ

M.CEMAL TÜYSÜZ

AHMET GÖRGÜZ

AHMET YAVUZ

MUSTAFA KUTLUAY

HASAN MAVİGÖK

M.SALİH KUZUDİŞİ

İSMAİL BİLGİÇ

GÜLHAN GÜLESER

UĞUR AKTI

ÖMER FARUK DEDE(MUŞ’TA KUYUMCU)

KENAN ÖZCANLI(MUŞ’TA İŞ ADAMI)

MURAT DİZDAROĞLU

Kaynak: urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.