banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa'da 1249 sahte sigortalı var

SGK'yı zarara uğratan sahte işçiliğin önüne geçebilmek amacıyla denetimler yapılırken, ilimizde de son 6 ay içerisinde yapılan tespitlerde 1249 kişinin gerçek sigortalı olmadığı belirlendi.

Vatandaşları çalışmalarına göre sigortalı olmaları gerektiğini hatırlatarak, gerçekten çalıştığı halde sigortası olmayanların da işe başladıkları gün itibariyle www.sanliurfasgk.gov.tr internet adresinden ya da SGK Halkla İlişkiler Bilgilendirme Servisi'nden bildirimlerinin yapılıp yapılmadığını öğrenmelerini  isteyerek, yanlış uygulamalara meydan vermeme açısından mutlaka sigortasının başlatılıp, başlatılmadığını takip etmeleri konusunda uyarıda bulunan Şanlıurfa SGK İl Müdürü Mehmet Kara, denetimler sonucu 1249 kişinin tespit edilerek haklarında hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Sahte sigortalılığa göz açtırmayacaklarını kaydeden Müdür Kara, diğer taraftan gerçek anlamda çalışmayıp ta bir işletmede çalışıyormuş gibi gözüken, halk arasında sahte sigortalılık olarak bilinen şekilde sigortalılarla da mücadelemiz sürüyor. Bu kapsamda 1249 kişiyi tespit ettik. Bu kişilerle ilgili yazışmalarımız sürüyor. Bu kişilerden emekli olanlar varsa emekli aylıklarını faizi ile birlikte talep edeceğiz. Bununla ilgili sağlık yardımı almışsa sağlık yardımı harcamalarını da kendilerinden faizi ile birlikte talep edeceğiz.” Dedi.

Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumuna Kayıtlı 193 bin sigortalının bulunduğunu belirten Müdür Kara, “Bunun 105 bini 4a sigortalısı, 36 bin’i 4c sigortalısı ve 51 bin 4b bağkurlu sigortalımız oluşturmakta. Bu sayısı il geneline vurduğumuzda 1 milyon 716 bin nüfusa sahip Şanlıurfa’nın 193 bin aktif sigortalısı demek gerçekten az bir rakam. Bu yüzden kayıt dışı istihdamın üzerine daha fazla gitmeye kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.