banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

2016’NIN İLK TOPLANTISINI URFA'DA YAPTILAR

Yönetim Kurulu Toplantısı, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinçcioğlu'nun katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen toplantıda; 2015 yılı Aralık ayında gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı.

2015 yılı içerisinde temelleri atılan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin (HOSAB) daha işler ve verimli şekilde çalışabilmesi için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) ajansa iletilen talepler de toplantıda görüşüldü. Buna göre; bölgeyi kaliteli ve etik kurallara uygun üretim yapan sektör firmaları için bir cazibe merkezine çevirme misyonu ile hazırlanan Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezi projesinin kalkınma ajansı tarafından Güdümlü Proje olarak desteklenmesine karar verildi. Kurulacak olan merkez firmaların; işlerini daha kaliteli, hızlı ve standartlara uygun bir biçimde yapmaları için gerekli olan Ortak Eğitim ve Danışmanlık, Ortak Bakım Onarım, Ortak Tedarik ve Ortak Sosyal İmkânlarla ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak.

Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezi projesi için ajansa başvuran Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iken proje ortaklarının ise İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olacağı belirtildi. Toplam 5 milyon 306 bin 854 TL bütçe ile 24 ay süre boyunca uygulanacak olan projenin yüzde 75 bütçesine Karacadağ Kalkınma Ajansı destek verecek.

Toplantıda ayrıca Diyarbakır Lojistik Merkez hazırlık çalışmaları, iki aylık program ilerleme raporları, 2016 yılı bütçesinin kesinleştirilmesi ve Ajans insan kaynakları politikasına ilişkin gündemler görüşüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.