banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa Vali Yardımcısından TKDK’ya Ziyaret



IPARD I programı kapsamında 222 projenin desteklendiğini, 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren IPARD II Birinci Başvuru çağrı ilanında ise son beş yılın toplamından daha fazla proje aldıklarını belirten Dr. Yetim, yatırımcıların Şanlıurfa’ya ilgilerinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Dr. Yetim, Şanlıurfa’da et ve süt üretimine yönelik olarak 32 proje başvurusu ile toplam 73 milyon TL yatırım başvurusu yapıldığını, et ve süt ürünleri işlenmesine yönelik olarak 3 proje başvurusu ile yaklaşık 23 milyon TL yatırım başvurusunda bulunulduğunu, yenilenebilir enerji yatırımları, pamuk yağı üretimi, zeytinyağı üretimi, fıstık işleme, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik ekipman alımı ve sera kurulması gibi çeşitli alanlarda ise 44 proje başvurusu ile 49 milyon TL yatırım başvurusu yapıldığını ifade etti.
Dr. Yetim, bu çağrı döneminde çok başarılı bir çalışma sonucunda diğer tüm çağrılardan daha fazla miktarda hibe talebinde bulunulduğunu belirtti. Bu kapsamda tüm yatırım başlıklarında toplamda 79 proje ile 145 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldıklarını ve bu yatırımlar için talep edilen destek tutarının 85 milyon TL olduğunu söyledi.
Yatırımların Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi ile tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayiinin gelişerek Şanlıurfa ekonomisine önemli katkıları sağlayacağını ifade eden Dr. Yetim, nazik ziyaretleri nedeni ile Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’e teşekkür etti.
Keklik, yaptığı açıklamada TKDK’nın AB fonlarını Türkiye’ye getirmesinde büyük bir rol oynadığını bu nedenle hibe destekleri ile Şanlıurfa yatırımcısının yanında olmasının çok önemli olduğunu belirterek; tüm yatırımcıları bu desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.