banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfa TKDK 120 Milyonluk Yatırım İçin Başvuruları Aldı

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü; IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrısında, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi başlığında, seracılık, arıcılık, kırsal turizm, yeme içme tesisleri kurulması, mısır kurutma, isot işleme, fıstık işleme, dokumacılık, ahşap, metal ve taş işleme, pelet yapımı, gülsuyu, reçel ve yöresel yemekler ile meyve-sebze kurutma sektörlerinde 120 milyon TL yatırım tutarında 84 proje başvurusu aldı.

İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM; 9. Çağrıda rekor sayıda ve şimdiye kadar ki en yüksek yatırım tutarında başvuru aldıklarını, et üretimi ve süt üretimi çiftliklerinin kurulması sektörlerinde ise başvuru sürecinin devam ettiğini belirterek yatırımlara desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Dr. Yetim; TKDK’nın Şanlıurfa’da yeni sektörlerde yatırım yapılmasına ve mevcut olanların ise gelişimine öncülük ederek, Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına çok büyük katkı sağladığını söyledi.
Yatırımcıların, TKDK’ya ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Dr. YETİM, korona virüsünün etkili olduğu bu dönemde bile alınan bu yatırım projelerinin, yatırımcıların TKDK’ya olan güveninin bir sonucu olduğunu ifade etti. 
Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri TKDK’nın hibe desteklerinden faydalanmaya davet eden Dr. YETİM, alınan projelerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.