banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

3. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı


Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük tarım fuarında açılış konuşmalarını yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Şanlıurfa’nın tarımdaki yerine değinerek tarım potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa’daki tarım alanının 12 milyon dekar olduğunu belirten Başkan Kaya; “Şanlıurfa’da sulanan alan 4.9 milyon dekar, çiftçi sayısı 55 bindir. Buğday tarımının yapıldığı alan 3.1 milyon dekar,  2.4 milyon alanda arpa,  1.1 milyon dekarda ise mercimek tarımı yapılmaktadır.  Şanlıurfa’nın tarımsal üretim değeri 6.9 milyon TL’dir.” diye konuştu.

Fuarların bir şehrin gelişmesi ve kalkınması için en önemli unsurlar olduğunu belirten Kaya, Ticaret Borsası olarak şehrin gelişmesine yönelik her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa’dan seçilmesinin tarım kenti olan Şanlıurfa için oldukça büyük bir şans olduğunu kaydeden Kaya; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ilimizin ve çiftçimizin sorunları ile ilgilenip çözüm bulma noktasında çok emek veriyor. Çalışmalarımızda bizi desteklediği için Sayın Bakanımıza  hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Necip Özgökçe, GAPTAEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.