banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Mardin toz

Şanlıurfa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ev sahipliği yapacak



Gerçekleştirilecek fuarın organizasyonunu üstelenen şirketle görüş alış verişinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  GAP’ın merkezi ve Türkiye tarımının başkenti olan Şanlıurfa’da bu tip organizasyonların olmasının umut verici olduğunu söyledi.

Her şeyi devletten beklemek yerine özel sektör tarafından atılacak ciddi adımların, Şanlıurfa’nın ekonomisini canlandıracağını ve çıtayı yükselteceğini sözlerine ekleyen Başkan Kaya; “Tarihi neredeyse insanlık tarihiyle birlikte anılan Şanlıurfa, dünya tarımının önemli orijinlerinden biridir.” dedi.  

Makarnalık buğdayın gen merkezi olan Şanlıurfa’nın bağcılıkta da önemli bir yeri olduğunu belirten Kaya,  “Şanlıurfa bereketli hilal diye bilinen topraklardır. Meyve bahçeleriyle de Evliya Çelebi’nin hatıratına giren Şanlıurfa’dır. Şu anda da dünyanın en fazla pamuk yetiştirilen ili Şanlıurfa’dır.  Bu kadar önemli bir tarım potansiyeline sahip olan ilimizde böyle organizasyonların düzenlenmesi mevcut potansiyelimizi arttıracaktır.” diye konuştu.

Eski 11 Nisan Stadyumunun bulunduğu alanda yapılacak olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için özel stant kuracak olan firmalara stant teslim tarihi 22 Nisan’da, paket stant ile katılan firmalara stant teslim tarihi ise 23 Nisan tarihinde yapılacak. Fuar 24-27 Nisan tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.