banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Şanlıurfa Belediyesi ticari taksi plakası vermiyor

Kısa süre önce büyükşehir belediyesine kavuşan Şanlıurfa'da, vatandaşlar her geçen gün yeni bir uygulamayla karşılaşıyor.
Kentte taksicilik yapan esnaf, özellikle T plaka satışında büyük rantların döndüğünü savunarak, konuyla ilgili yakın zamanda ciddi sorunlarla karşılaşacağını dile getirdi.
Esnaf, bir kaç gün önce otogarda taksi satışının yapıldığını ancak kentte taksicilik yapanların bundan haberdar edilmediğini anlattı.
Geçtiğimiz haftalarda da otogarda çıkan kavgada, Belediye Ulaştırma Müdürü bazı esnaflarca da darp edilmişti.

-Diyarbakırlıya var, Urfalıya yok 
Kentte T plaka bulunamaması nedeniyle taksilerinin de değerinin 5 kat arttığını anlatan Taksici esnafı, şöyle konuştu:
''Şuanda birçok arkadaşımız taksisini sattı. Son aylarda kentteki taksilere dikkat edilirse hepsi yeni otomobillere dönüştü. Eski esnafımız araçlarını sattı. Şuan burada belediye plaka vermiyor. Aslında yasada yok ama belediyenin plaka kontenjanını kapattığı belirtiliyor. Urfa'da bin taksilik kontenjan var ancak piyasada bunun yarısı bulunuyor. Özellikle son dönemde Diyarbakır'dan gelerek kentimizde plaka alanlar var, biz alamıyoruz. Belediyede adamı olanlar el altından plaka alabiliyor. Bu durumda mağdur olan 10'larca taksici var.''

Ali Uçan / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.