banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Şanlıurfa Başta olmak üzere bölgede Kuraklık verimi yarıya düşürdü


Ziraatçılar, Diyarbakır’da kuru tarım yapılan tarlaların yüzde 80’i hasat yapılamayacak durumda olduğunu belirtiyor. Çiftçiler ise artan mazot, gübre, ilaç fiyatlarına bir de kuraklık eklenince mağduriyetlerinin ikiye katlandığına dikkat çekiyorlar. Çiftçiler, devletten borçlarının faizsiz ertelenmesini ve nakdî destek sağlanmasını bekliyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar da bölgede kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilerin zararlarının tesbiti için komisyon kurulması talebinde bulundu. Tarımsal üretimde çok büyük kayıpların yaşandığını ifade eden Avşar, saha taramalarında hububat ve baklagil ekim alanlarında yüzde 80’e varan oranlarda verim kayıplarının gerçekleştiğini söyledi. Yaşanan kuraklığın tabiî afet kapsamında olduğunu ifade eden Avşar, kuraklığın zarar/ziyan tesbitleri için Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından bilirkişi komisyonu kurulmasını talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.