banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

ŞANLIURFA 3. OSB’DE TAHSİSLER BAŞLIYOR

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda açıklama yapan Vali İzzettin Küçük; "Bugün Urfa için önemli ve mutluluk verici bir gün. 3. OSB'miz resmen açılmıştır, artık resmi olarak yatırımcı firmalara yer tahsisine başlanmıştır. Bu kapsamda Başbakanlık, ilgili Bakanlıklar, İldeki parselasyon çalışmaları, proje etüt çalışmaları hepsi tamamlanmıştır. Müracaat eden firmalara yer tahsis etmeye başlıyoruz" dedi.

3. OSB'nin kuruluşuna kadar önemli yollar kat edildiğini dile getiren Vali Küçük; 1991 yılında 1. OSB’nin kurulmasıyla başlayan sürecin 3. OSB ile devam ettiğini kaydetti. Kâğıt üzerinde doluluk oranının % 80 görünmesine rağmen gerçekte %100 doluluk oranına ulaşıldığını sözlerine ekleyen Vali Küçük; aradaki farkın tekstil adası ve ayakkabıcılar sitesinin inşasının devam etmesinden kaynaklandığını belirtti.

3. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili genel bilgileri de basın mensuplarıyla paylaşan Vali İzzettin Küçük; 3. OSB'nin 535 hektar alan ve 210 parselden oluştuğunu kaydetti. Farklı büyüklükte parsellerin yer aldığı 3. OSB’de ilk olarak 50 dönüm ve üzerindeki 66 parselin dağıtımına belirten Vali Küçük; bunun sebebi olaraksa fazla istihdam sağlayacak, yeni teknoloji transfer edecek ve mali kaynakları sağlam firmalara öncelik vermek şeklinde açıkladı.

Vali İzzettin Küçük ayrıca, bu kriterlere uyan firmaların kurulacak olan komisyonla seçileceğini ve seçilen firmalara belirli müeyyideler çerçevesinde yer tahsisi yapılacağının altını çizdi.

Şanlıurfa’nın Hatırı Bütün Hatırların Üstündedir Arsa tahsisi yapılan firmaların belirlenen süre içerisinde yatırımlarını hayata geçirmemeleri halinde hiçbir ihtar yapılmaksızın yer tahsislerinin iptal edileceğini dile getiren Vali Küçük; "Bu konuda ciddiyiz. Şanlıurfa'nın menfaatleri, hatırı bütün özel, tüzel kişilerin hatırının üzerindedir. Amacımız bir, bir buçuk yıl içerisinde tüm sanayi bölgelerimizle 35-40 bin kişiye istihdam yaratmaktır. Şanlıurfalı gençlere iş, aş ve ümit yaratmaktır. Bu ümidin üstünde hiçbir çalışma tanımıyoruz” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında düzenlenen tanıtım toplantısında; Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oktay Yaşar, Yönetim Kurulu 2. Başkanı İbrahim İletmiş, Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Arhan da yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.