banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Petrol krizi altına yaradı

YUNANİSTAN’A SERT TEPKİ
Erdoğan: Bu tablo karşısında yüreği yanmayanın insanlığından şüphe ediyorum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 8 Mart nedeniyle düzenlenen Kahraman Kadınları programında konuştu. Yunanistan'ın mültecilere yönelik şiddetine tepki gösteren Erdoğan, "Bu tablo karşısında yüreği yanmayanın insanlığından şüphe ediyorum" dedi. Programda şehit anneleri ve şehit kadınlarla ilgili bir sunum yapılırken Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunum esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARACAK
Erdoğan: Kanal İstanbul, Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yeni etabın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. 11 farklı üniversiteden 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi. Bu proje diğer katkılarının yanında Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır" dedi.


ATEŞKESİ BOZUYORLAR
Rejim 24 saat içinde ateşkesi 15 kez ihlal etti

İdlib'deki ateşkesin yürürlüğe girmesinin 10 dakika sonrasında rejimin ihlallere başladığı, ilk günün sonunda 15 ateşkes ihlali gerçekleştirdiği belirlendi. Rejim unsurları, gerekli koordinelerin yapılmasına rağmen TSK'ye ait ikmal konvoyuna makinalı tüfekle taciz ateşi açtı. Rus Savunma Bakanlığı da son 24 saatte 8 ateşkes ihlali olduğunu doğruladı.


SKANDAL TEKLİF
Almanya, mülteci çocukları aileleri olmadan ülkelerine almayı teklif etti

Türkiye'nin mültecilerin ülkeden çıkışını serbest bırakması üzerine mülteciler Avrupa'ya açılan sınır kapılarına akın etti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Yunanistan sınırının korunmasına destek için, sınıra asker gönderme kararı alındığını duyurdu. Hırvatistan ve Almanya ise skandal bir karara imza atarak yetişkinlerini alamayacaklarını ama Yunan adalarında tutulan göçmenlerden 18 yaş altındaki çocukları kabul edeceklerini duyurdu.


“HAYATTAYIM” MESAJI
Hakkında ölüd söylenteileri çıkan Kral Selman, resmi bir törende görüntülendi

Basında hayatını kaybettiği yönünde haberler çıkan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ortaya çıktı. Kral Selman, Suudi Arabistan'ın Ukrayna ve Uruguay'a atanan büyükelçilerin yemin töreninde görüntülendi.

ÇİN’DE YAVAŞLIYOR
Çin’de son 24 saatte salgın nedeniyle ölen sayısı 22, hastalık teşhisi konulan sayısı ise 40 oldu

Çin’den alınan son dakika bilgilerine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 122’ye çıktı. Son 24 saatte 22 kişi yaşamını yitirdi, 40 yeni vaka tespit edildi. Çin’de yayılma hızı ve ölüm oranları düşerken İtalya ve İran tüm dünyaya salgını yaymaya devam etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı paylaşımda “104 ülke, tanı konmuş toplam 109.405 hasta, 3.689 ölüm… Türkiye sıkı önlemlerle bugüne dek bu listeye girmemeyi başardı. Komşularımız ve Avrupa önlemlerde yavaş kaldı. Yurt dışından gelenlerimiz kurallara uymalı.'' açıklamasında bulundu.

500 BİN ÖLÜM
Koronavirüs için yapılan kötü senaryoda sadece ABD’de 500 bin ölüm yaşanabilir
Çin'de ortaya çıkan ve dünya çapında yüz bini aşkın insanın etkilendiği yeni tip Koronavirüs salgının olası kapsamıyla ilgili en kötü senaryo tablosu yapıldı. ABD’li bir doktorun hazırladığı senaryoda ABD'deki hastanelere 96 milyon vaka ve 500 bin ölüm öngörülüyor.

PETROL KRİZİ
Petrol fiyatları yüzde 30 düştü

Üç yıldır petrol piyasaları konusunda uyum içinde çalışan Suudi Arabistan ve Rusya anlaşmazlığa düştü. Rusya, OPEC’in istediği üretim kesintisini yapmadı. Suudi Arabistan'ın bunun üzerine petrol ihracatında fiyat indirimine gitti. Bunun üzerine Brent petrol fiyatı bugün yüzde 30 düşerek 31.7 dolara çakıldı.


ALTIN ZİRVEDE
Spot altın son 7 yılın en yüksek değerine ulaştı

Koronavirüs salgınından sonra, petrol fiyatları öncülüğünde sert düşen piyasaların da etkisiyle altın yeni bir rekor daha kırdı. Yatırımcıların güvenli liman arayışıyla spot altın, 2012 aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 1700 doları aştı. Piyasaların açılmasıyla beraber gram altın 330,63 lira, çeyrek altın 538,21 lira ve Cumhuriyet altını 2,203 liradan işlem gördü.


GIDA’YA ANINDA ŞİKAYET
Gıda şikayetleri artık WhatsApp üzerinden yapılabilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gıda şikayetleri ile ilgili yeni uygulamayı duyurdu. Pakdemirli " Alo 174'ü bazen arkadaşlar aramaktan imtina edebiliyorlar. Biz de “WhatsApp servisi de açalım” dedik.  Herhangi bir gıda ile ilgili şikayetinizi WhatsApp’tan bildirebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

GALİP YOK
Sivasspor evinde ağırladığı Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Rıza Çalımbay'ın takımı Sivasspor ile Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray kozlarını 4 Eylül Stadı’nda paylaştı. Gol düellosuna sahne olan karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu sonuçla Sivas ve Galatasaray puanlarını 49’a yükseltti.

BÜYÜK JEST
Rizesporlu oyuncular maça asker üniformaları ile çıktı

Süper Lig’de Çaykur Rizespor evinde oynadığı maçta Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Çaykur Didi Stadı'ndaki müsabaka öncesi gerçekleştirilen seremoniye ev sahibi ekip oyuncuları, kafalarında jandarma komando kepiyle ve kollarında uzman çavuş rütbe armaları yer alan parkalar giyerek çıktı. İstiklal Marşı'nı da Türk bayrağına dönerek okudu.

Spiker: Gamze TÜRK
Kurgu: Hüseyin BİÇE /Haber7.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.