banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Özel Halk Otobüsçülerinden yerel medyaya eleştiri

Yapılan yazılı açıklamada; “Sözkonusu  mahkeme kararında Belediyenin yeni açtığı hatlarda esnafa verilen bir yıllık ruhsat izninin yenilenmemesi üzerine açılan davada ret kararı verilmiştir.Mahkeme yeni açılan hatların ihalesiz verilemeyecegini belirtip hem esnafın geçici ruhsatını iptal ederken hemde belediyenin kanunsuz iş yaptığını teyid etmiştir.Aslında bu iznin kanunsuz olduğunu belediyede bildiği halde 2010 yılında esnafı birbirine düşürmek için uyguladıkları böl-parçala-yut stratejisinin bir sonucudur.Sözkonusu hatlarda çalışma izni verilen esnaf bir yıl bu hatlarda çalıştırılması sonucunda esnaf koperatifleri  2010 yılında birbirine kırdırıldı.Onlarca karakolluk olay oldu.Araçların camı kırıldı,kafalar kırıldı.Belediyenin ne tür bir kaosun tetikleyicisi olduğuda ortaya çıktı.Şimdi ise bu kavga eden koperatifler güçbirliği içinde haklarının hukuki savunusunu yapmaktadır.

 

Bu haberde ve çeşitli zamanlarda çıkan yerel gazete haberlerinde belediyenin verdiği haberler sorgulanmadan yayınlanırken,esnaf olarak bizim haberlerimiz görmezden geliniyor.Geçen bir aylık süre içinde yayınladığımız onlarca haber aslında fırtınalar kopartacak haberler olması gerekirken,sıradan bir iftira haberi kategorisinde birkaç istisna dışında değerlendirmeye bile alınmıyor.Mesela Belsan müdürlerinin almış olduğu usulsuz paralar sıradan bir habermidir ? 50 otobüs isteyen belediyenin aslında 40 tane hattı boşalttırdığı gerçegi sıradanmıdır ? Bu araçların hatlardan çektirilmesi üzerine belediyenin 30 milyon tl  zarar ettirilidiği haberi sıradanmıdır ? daha nicesini sıralayabiliriz.Normalde bu tür medya eleştirisini taraf gazetesinde Alper Görmüş'ün yaptığı işi yerel basın ölçeğinde yaptığımızda ortada gazetecilik mesleği adına ne kadar sıkıntılı bir durumun olduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz.

 

Dilimiz varmıyor söylemeye ama Urfa yerel gazeteciliği ,1984 romanındaki medyanın işlevini yerel bazda belediye lehine görüyor.Demokratik bir yapının oluşması için görev üstlenecek yerel medya bu örnektede olduğu üzere belediye basın bürosunun psikolojik  harb aracı konumuna düşürülmektedir” denildi.

Karaköprü - Eyyübiye - Çankaya Toplutaşıma Koperatifleri Şanlıurfa Özel Halkotobüsçüleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.