banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Özel Halk Otobüsçülerinden Çelik ve Eğilmez'e çağrı

Esnaf, "Türkiye'nin en borçlu belediyesinin daha fazla borçlandırılmasına dur deyin; bir güven ortamı, gelecek perspektifi sağlayın bu toplu taşımadaki araç yenilenmelerinin tamamını belediyenin cebinden bir kuruş çıkmadan biz sağlayalım, Urfa'nın esnafı kazansın, belediyemizde kazansın"

Belediyenin toplu taşımadaki kaos ve sorunların yanı sıra yaklaşık 30 Milyon TL para harcadığın, almak istediği son 50 araç için de 20 milyon TL harcamak için ısrarla belediye meclisine kararlar getirdiğini söyleyen esnaf, belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan bu işi yapmak istediğini açıkladı.


Karaköprü Kooperatif başkanı Abuzer Şeker, Eyyübiye Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Ak ve Çankaya Kooperatif Başkanı Mehmet Polat imzası ile yapılan açıklamada, " Toplu taşıma bir kaosun içindedir. Sistemden çekilen 40 aracın yanında bir yıl içinde 10 yaşı dolduracak 60 otobüs daha vardır.


Yani toplu taşıma araçlarının üçte biri sadece bu yıl içinde yenilenmesi gerekiyor. Sadece bu araçlar değil birde engellilerle ilgili kanun kapsamında toplu taşımadaki tüm otobüslerde dönüşüm gerekiyor buradaki maliyetlerde otobüs başı 10 ila 20 bin TL arası değişmektedir
2007 yılında başkan Fakıbaba'ya güvenen bu esnaf dolmuştan otobüse geçişi gerçekleştirdiğinde 150 sıfır otobüs getirerek 25 milyon TL'lik yatırımı kendi cebinden karşılamıştır.
Belediyenin cebinden bir kuruş para çıkmamıştır. Yapılacak tek şey güven ortamının sağlanması ile birlikte bugünde bu esnaf bu 100 otobüsü kendi cebinden finanse eder. Geçmişte yaptı, şimdide yapar.

 


11 NİSANA ÖDENEN PARA,  ARA İKEN TOPLUTAŞIMAYA HARCANAN PARA GÂVUR PARASI MI?
Sayın bakanımız Faruk Çelik'e sesleniyoruz: sizler 11 Nisan projesine 40 milyon TL kaynak bulacağım diye kafa patlatırken, Urfa'mıza nasıl kaynak sağlarız diye uğraşırken, Urfa Belediyesinin ağaları, Belsan'ı nasıl tekel hale getiririz diye 20 ay içinde 30 milyon TL kamu parasını kişisel intikamları için heba etmiştir. Şimdide sistem dışı 40 otobüsü sisteme nasıl tekrar kazandırırım diye düşüneceğine 3 aydır amansız bir şekilde her ay meclis gündemine 50 otobüs alımı için teklif getirerek, Belediyeyi 20 milyon TL daha borçlandırmak istemektedir.11 Nisan projesine ayrılan zamanın, ilginin onda biri neden toplu taşımaya ayrılmıyor? Burada harcanan paralar Avrupa fonlarıyla mı finanse edildikleri sanılıyor.

AK parti il Başkanımız Yusuf Eğilmez'e sesleniyoruz: Türkiye'nin en borçlu belediyesinin daha fazla borçlandırılmasına dur deyin; bir güven ortamı, gelecek perspektifi sağlayın bu toplu taşımadaki araç yenilenmelerinin tamamını belediyenin cebinden bir kuruş çıkmadan biz sağlayalım, Urfa'nın esnafı kazansın, belediyemizde kazansın.
Sayın bakan ve sayın il başkanı bu esnafın sorunlarına kulak verin, Fakıbaba'nın AK Partiye geçişinde gösterdiğiniz ortak aklın çeyreğini esnafın sorunlarının çözümünde kullanırsanız hem Urfa, hem esnaf hem de AK Parti kazanacaktır.
Esnaf olarak problemlerimizin çözüm noktasında esnafın olmazsa olmazlarını aşağıda sıralıyoruz, Bunlar bizim kırmızıçizgilerimizdir. Bunlar sağlanırsa çözüm için avukatlarımızla çözümün bir parçası olmak istiyoruz.

A) Çözüm konusunda iyi niyet göstergesi olarak her şeyden önce belediyenin almak istediği 50 otobüsten vazgeçilmesi gerekiyor.

B)  En temelde kazanılmış hakların korunmasını istiyoruz.
C)  275 tane esnaf otobüsünün tek bir oda ve daha sonra şirketleşmesi için gerekli desteğin ve imkanın verilmesini,
D) Urfa kart'ın mali denetime açık olması ve bu sistem ile birlikte ortaya çıkan reklam, promosyon vs gelirlerin adil paylaşımını;
E)  Sisteme otobüs alımlarında somut kriterlerin konularak keyfi uygulamaların önüne geçilmesi, Bilimsel sayım ve analiz sonucu otobüs alımına karar verilmesi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.