banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Özçınar: Fiyat Artırımlarına İzin Vermeyeceğiz

“Hal Yasası” olarak bilinen 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların ticaretinin düzenlenmesi hakkında hükümetin 100 Günlük İcraat Programı’nda da yer alan hallerin Modernize Edilmesi Kanunu öncesi Büyükşehir Belediyesi tarafından pazarda denetlemeler yapıldı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, Büyükşehir Zabıta Ekipleri ve Büyükşehir Hal Müdürlüğü yetkilileri ŞUTİM Esnafına yönelik stokçuluk, fiyatlandırma noktasında esnafla bir araya geldi.

Alanda esnafı tek tek ziyaret ederek ürünlerin faturaları, fiyatlandırmaları hakkında belge istenilirken haksız kazanç sağlayanlara yönelik cezai işlem uygulandı.

ÖZÇINAR: KEYFİ FİYAT ARTIRIMLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, “Bugün Hal pazarında denetlemelerde bulunduk. Piyasada oluşturulan yanlış algının neler olduğunu görmek ve halkımıza daha sağlıklı ürünler sunulabilmesi ve daha uygun fiyatlarla ulaşılabilmesi için Dernek Başkanımız ve esnafımız ile birlikteyiz. Faturalara baktığımız zaman domates hal pazarında 1.80 kuruş ile 3 lira arasında işlem görmüştür. İlerleyen günlerde de pazarlardaki kontrollerini sağlayacağız. Domatesteki ekimin az olması üretim yerlerinin az olması ile birlikte piyasada bir algı oluştu. Esnafımız stok etmiş mala zam uygulamış bir algı oluşmuştu. Yaptığımız denetlemelerde buna istinaden bir şey görülmedi. Elimizden geldiğince denetimlerimizi sıklaştıracağız” diye konuştu.

AKBAŞ: ÖZELLİKLE DOMATESTE SORUN YAŞIYORUZ

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş ise, “Malumunuz Domates ile ilgili olarak hal esnafı olarak büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Her bir dönemde bir ürünün ani yükselmesi ile bizler mağdur ediliyoruz. Bugün başkanımız ile birlikte esnafımızı gezdik. Biz, tarladan ürünleri çiftçilerden almakta çok zorlanıyoruz. Çiftçiden ürünü ucuz alıyorlar diye bir mantık söz konusu değildir” diye konuştu.

Öte yandan yapılan denetimlerde, sebze ve meyvenin borsası niteliğindeki hallerin sayısının düşürülmesi, ürün çeşitliliğinin ve işlem hacminin artması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.